Kelenjar éndokrin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kelenjar éndokrin utama: (Lalaki kénca, awéwé katuhu) 1 Pineal gland 2 Pituitary gland 3 Tiroid 4 Timus 5 Kelenjar adrénal 6 Pangkréas 7 Ovarium 8 Téstis

Kelenjar éndokrin nyaéta kelenjar-kelenjar dina sistim éndokrin nu ngaluarkeun hormon langsung kana saluran getih. Kelenjar éndokrin nu utama di antarana baé pituitary gland, pangkréas, ovarium, téstis, kelenjar tiroid, jeung kelenjar adrénal. Organ lian anu teu pati dipikawanoh aktivitas éndokrinna misalna baé usus, nu ngahasilkeun hormon grélin.

Kimia[édit | sunting sumber]

Tina jihat kimia, hormon lolobana kaasup golongan stéroid atawa diwangun ku asam amino. Hormon mangaruhan kagiatan sél ku cara ngarojong atawa ngahambat prosés sélulér sél tujul/targétna. Minangka jawabanana, sél bisa ngalaman parobahan perméabilitas mémbran, sintésis énzim, aktivasi atawa inhibisi, sékrési, aktivasi gén, jeung mitosis.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg