Kerang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kerang laut

Kerang nya éta salah sahiji sato anu hirup di cai, sarta sato ieu ngabogaan cangkang anu teuas pikeun nangtayungan awakna anu beyé.[1] Ukuran cangkangna nya éta simétris landian sarua ku kituna bisa nutupan kalayan alus.[1] Sajaba ti éta kerang ngabogaan rasa anu cukup ngeunah lamun dikokolakeun kalayan alus.[1]

Sato laut sajaba lauk ieu miboga kandungan kolésterol anu luhur, alatan éta ulah dikonsumsi saban poé, kajaba diimbangan kalayan dahar buah supaya nyegah kolésterol kawas apel sarta anggur beureum. [1]

Aya ogé anu ngabogaan sasaruaan kalayan kerang nya éta tiram sarta mutiara (sajenis kerang tapi anu bisa ngahasilkeun mutiara), tapi soal rasa kerang tetep leuwih punjul.[1] Tiram rasana amis ku kituna leuwih ngeunah lamun dijadikeun penyedap kawas saos tiram.[1]

Mangpaat:

Kerang sumber vitamin B12, nutrisi penting pikeun kaséhatan kardiovaskular.[2] Vitamin ieu miboga peran pikeun ngajinakkeun homosistein, zat kimia anu bisa ngarusak dinding pembuluh getih.[2] Kira-kira 100 gr kerang ngandung 33 persén vitamin B12 ti kaperluan unggal poéna. Konsumsi vitamin B12 ogé baris nangtayungan kolon ti panyakit kanker alatan nyegah lumangsungna mutasi sél.[2] Sajaba ti éta, kerang miboga asam lemak omega 3, magnesium, sarta kalium, anu alus pikeun sistem kardiovaskular, sehingga alus minangka nu ngajaga jantung.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (id)[1](diakses kaping 5 desember 2011)
  2. a b c d (id)[2](diakses kaping 5 desember 2011)