Keratin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mikroskopi filamén/bola keratin di jero sél.

Keratin mangrupakeun kulawarga serat protéin struktural; kuat jeung teu leyur, ampir sarupa (tanpa mineral) jeung struktur nu aya dina awak réptil, manuk, ampibi, jeung mamalia. Keratin ogé aya dina saluran cerna rupa-rupa sato, kaasup roundworm. Kakuatan biologisna ukur kasaingan ku kitin, polimér glukosamina nu kawas selulosa, nu mangrupakeun komponén utama éksoskeleton arthropoda.

Kasakit balukar mutasi dina gén keratin[édit | sunting sumber]

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Keratin, Wikipédia édisi basa Inggris (1 Agustus 2006)
  • World Book Encyclopedia (1998)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg