Khulna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Khulna. Pikeun divisina, tingali Divisi Khulna.
Khulna
Métropolitan
Khulna.jpg
Khulna is located in Earth
Khulna
Khulna (Earth)
Koordinat: 22°49′0″N 89°33′0″E / 22.81667°N 89.55000°E / 22.81667; 89.55000Koordinat: 22°49′0″N 89°33′0″E / 22.81667°N 89.55000°E / 22.81667; 89.55000
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Khulna
Distrik Distrik Khulna
Status kota 1984
Badan Kota 1990
Aréa[1]
 • Métropolitan 59.57 km2 (23.00 sq mi)
Elevation Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2012)[2]
 • Métropolitan 140.835
 • Dénsitas 14.364/km2 (37,200/sq mi)
 • Metro 1.435.422
Time zone BST (UTC+6)
Kode Telepon Nasional +880
Kode telepon 041
Kode pos Khulna GPO 9000 & Khulna Head Office 9100
Website Khulna City Corporation Khulna District

Khulna nyaéta kota nu panggedéna di Bangladés ka-3 sarta kota utama di Divisi Khulna. Khulna aya di gigireun Walungan Rupsha jeung Bhairab di Distrik Khulna. Khulna miboga palabuan nu ngaranna Mongla di wewengkon luarna, 38 km ti Kota Khulna.

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Khulna
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 25.6
(78.1)
28.5
(83.3)
33.1
(91.6)
34.6
(94.3)
34.3
(93.7)
32.9
(91.2)
31.8
(89.2)
31.8
(89.2)
32.0
(89.6)
32.0
(89.6)
29.9
(85.8)
26.5
(79.7)
31,1
(88)
Rarata panghandapna °C (°F) 12.4
(54.3)
15.4
(59.7)
20.5
(68.9)
23.9
(75)
25.2
(77.4)
26.1
(79)
26.0
(78.8)
26.2
(79.2)
25.8
(78.4)
24.1
(75.4)
19.6
(67.3)
13.6
(56.5)
21,6
(70,9)
Curah hujan mm (inches) 13.3
(0.524)
44.4
(1.748)
52.1
(2.051)
87.5
(3.445)
200.0
(7.874)
335.6
(13.213)
329.8
(12.984)
323.5
(12.736)
254.7
(10.028)
129.8
(5.11)
32.1
(1.264)
6.6
(0.26)
1.809,4
(71,236)
Rarata poé hujan (≥ 0.1 mm) 2 3 3 6 11 14 17 16 13 7 2 1 95
Sumber: Weather Base

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001". Bangladesh Bureau of Statistics. 5 Désémber 2001. Diakses pada 19 Agustus 2009. 
  2. [1] 2010 Population Estimate. Retrieved on 19 August 2010.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]