Khulna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Khulna. Pikeun divisina, tingali Divisi Khulna.
Khulna
—  Métropolitan  —
Khulna is located in Bangladés
Khulna
Koordinat: 22°49′0″N 89°33′0″E / 22.81667, 89.55Koordinat: 22°49′0″N 89°33′0″E / 22.81667, 89.55
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Khulna
Distrik Distrik Khulna
Status kota 1984
Badan Kota 1990
Aréa[1]
 - Métropolitan 59,57 km2
Kaluhuran 9 m (30 ft)
Populasi (2012)[2]
 - Métropolitan 140.835
 Kapadetan 14.364/km²
 Métro 1.435.422
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode Telepon Nasional +880
Kode telepon 041
Kode pos Khulna GPO 9000 & Khulna Head Office 9100
Situs web Khulna City Corporation Khulna District

Khulna nyaéta kota nu panggedéna di Bangladés ka-3 sarta kota utama di Divisi Khulna. Khulna aya di gigireun Walungan Rupsha jeung Bhairab di Distrik Khulna. Khulna miboga palabuan nu ngaranna Mongla di wewengkon luarna, 38 km ti Kota Khulna.

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Khulna
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 25.6
(78.1)
28.5
(83.3)
33.1
(91.6)
34.6
(94.3)
34.3
(93.7)
32.9
(91.2)
31.8
(89.2)
31.8
(89.2)
32.0
(89.6)
32.0
(89.6)
29.9
(85.8)
26.5
(79.7)
31,1
(88)
Rarata panghandapna °C (°F) 12.4
(54.3)
15.4
(59.7)
20.5
(68.9)
23.9
(75)
25.2
(77.4)
26.1
(79)
26.0
(78.8)
26.2
(79.2)
25.8
(78.4)
24.1
(75.4)
19.6
(67.3)
13.6
(56.5)
21,6
(70,9)
Curah hujan mm (inches) 13.3
(0.524)
44.4
(1.748)
52.1
(2.051)
87.5
(3.445)
200.0
(7.874)
335.6
(13.213)
329.8
(12.984)
323.5
(12.736)
254.7
(10.028)
129.8
(5.11)
32.1
(1.264)
6.6
(0.26)
1.809,4
(71,236)
Rarata poé hujan (≥ 0.1 mm) 2 3 3 6 11 14 17 16 13 7 2 1 95
Sumber: Weather Base

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001". Bangladesh Bureau of Statistics. 6 Juli 2001. Diakses pada 19 Agustus 2009. 
  2. [1] 2010 Population Estimate. Retrieved on 19 August 2010.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca