Ki (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana き.
Katakana キ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, dina katakana, ki dina Romaji make romanisasi Hepburn (IPA: /ki/), salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Boh hiragana き jeung katakana キ asalna tina ngabasajankeun kanji 幾. Karakter hiragana き, saperti , bisa digambarkeun ku garis handap nu misah (saperti dina gambar beulah katuhu) atawa ngahiji.

Dakuten bisa ditambahkeun kana karakter; transformasi ieu kana ぎ dina hiragana, ギ dina katakana, tur gi dina Romaji. Ajén fonétikna ogé robah, kana /ɡi/. Handakuten (゜) teu ilahar aya dina ki dina téks Basa Jepang, tapi bisa dipaké ku ahli basa keur nunjukkeun cara ngucapkeun nasal (IPA: [ŋi]) nu kapanggih dina sababaraha dialék.

Susunan garis dina nulis き
Susunan garis dina nulis キ