Kiamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kiamis
Daun jeung kembang kayu manis
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Laurales
Family: Lauraceae
Genus: Cinnamomum
Species: C. verum
Ngaran binomial
Cinnamomum verum
J.Presl
Kayu manis

Kiamis atawa kayu manis (Cinnamomum verum, sinonim C. zeylanicum) nyaéta sabangsaning tatangkalan. Tangkal ieu kaasup kana golongan rempah-rempah nu kacida aromaan, amis, jeung ladana. Biasana rempah-rempah dipake dina kadaharan amis nu dibeuleum, anggur panas, atawa miras.

Kayu manis nyaeta salah sahiji bungbu kadaharan pangkolotna nu dipake ku manusa. Bungbu ieu dipake di Mesir Kuno sakitar 5000 taun katukang, tur disebutkan sababaraha kali dina kitab-kitab Perjangjian Heubeul.