Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kidul (Basa Walanda: Zuid) pernahna aya di handap gambar kompas

Kidul (Aks. Sunda:ᮊᮤᮓᮥᮜ᮪) nya éta salah sahiji arah dina kompas, patukangtonggong jeung arah kalér.Ieu arah téh beulah katuhu arah wétan (panon poé mucunghul).[1] Lamun urang nyanghareup ka kalér hartina urang nonggong ka kidul. [2]

Réferési[édit | sunting sumber]

  1. Kamus Bahasa Indonesia (online)-Selatan (diaksés tanggal 26 September 2011)
  2. [[R.A. Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda. Bandung: Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda. ISBN 979-3631-91-0


Nulis.jpg