Kimi Räikkönen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kimi Räikkönen

Kimi Matias Räikkönen (leuwih dikenal ku ngaran Kimi Räikkönen) (babar di Espoo, Finlandia, 17 Oktober 1979) adalah saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Finlandia. Kimi Räikkönen saat ieu ngagenggam titel juara dunia Formula 1 anu direbutna di GP Brazil taun 2007. Ayeuna teh, Kimi ngabela tim Citroen di WRC.

Profil[édit | sunting sumber]

Sateuacan Kimi masuk ka F1, dirina ngan gaduh modal 23 kali balapan professional, jeung dianggap can layak asup ka F1. Tapi bos tim Sauber, Peter Sauber ngawaniankeun ngabela Kimi di kantor FIA demi surat SIM super license.

Kimi ngamulai debut F1-na di tahun 2001. Salama sapanjang musim, Kimi tampil konsisten, jeung turut nganteurkeun Sauber ngaraih rengking 4 di klasemen konstruktor 2001.

Tahun 2002, Kimi ngalih ka tim McLaren nepi ka taun 2006. Salama di McLaren, Kimi lumayan alus. Dirina ngaraih kemenangan pertama di GP Malaysia 2003. Tapi Kimi sok gagal wae di perebutan gelar dunia, ku sabab katahanan mobil McLaren awon. Dan akhirna di akhir 2006, Kimi mutuskeun ngalih ka tim Ferrari ngagentoskeun Michael Schumacher.

Di Ferrari Kimi ngawitan musim 2007 dengan baik. Dirina meunang di Australia. Tapi saatos GP Malaysia, Kimi balik deui ka performa biasa. Kimi tiasa meunang deui di GP Prancis, dan dirina akhirna konsisten meunang ditambihan ku kaberuntungan. Pas abus GP Brazil, Kimi merupakan salasahiji kandidat juara dunia.

Kimi akhirna mampu janten juara dunia setelah meunang di Brazil ditambihan ku sainganna, Lewis Hamilton ngan mampu finish di posisi tujuh.

Biodata[édit | sunting sumber]

  • Nami Lengkap: Kimi Matias Räikkönen
  • Tempat, Tanggal Babar: Espoo, Finlandia, 17 Oktober 1979
  • Status: Nikah sareng Jenni
  • Luhur: 175 cm
  • Beurat: 62 kg
  • Debut F1: Australia 2001

Kaca Kaluar[édit | sunting sumber]