Kimia organologam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kimia organologam ngarupakeun ulikan sanyawa kimia nu ngandung beungkeut antara karbon jeung logam.

Istilah "logam" dina jihat ieu dihartikeun sacara husus sarta bisa ngawengku unsur kayaning silikon atawa boron, nu lain logam kawas beusi tapi dianggap métaloid. Kimia organologam ngagabungkeun aspék-aspék kimia anorganik jeung kimia organik.

Sanyawa organologam mindeng dipaké salaku katalis, misalna dina olahan produk pétroleum sarta produksi polimér organik.

Tempo ogé:


Nulis.jpg




Kimia

Kimia analitis | Kimia organik | Kimia anorganik | Kimia fisik | Kimia polimér | Biokimia | Élmu bahan | Kimia lingkungan | Farmasi | Térmokimia | Éléktrokimia | Kimia inti | Kimia komputasi
Tabel periodik | Daptar sanyawa