Kimono

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kimono

Kimono mangrupa salah sahiji pakéan langsung nu dipikawanoh di dunya tradisional. [1] Kecap Kimono hartina pakéan, dina pertengahan abad ka 19, kimono dipaké ku sakabéh masarakat Jepang. [1] Urang Jepang, kimono leuwih dipikawanoh ku sebutan Wafuku basa Jepang: 和服 sacara harafiah: pakéan Jepang atawa Gofuku basa Jepang: 呉服 sacara harafiah: pakéan ti jaman Go di Tiongkok pikeun ngabédakeun jeung pakéan barat Yofuku. [2]


Cara maké kimono dina basa Jepang disebut Kitsuke. [2] Dina maké kimono miboga sababaraha aturan saperti ti mimiti jenis-jenis kimono anu luyu jeung acarana, nepi ka aksesoris anu luyu kalayan jenis kimono na. [2] Diajar maké kimono henteu gampang, ku kituna di Jepang loba tempat kursus pikeun diajar paké kimono. [2] Di toko-toko ogé loba dijual peralatan anu ngagampangkeun jalma pikeun maké kimono. [2]


Peran Kimono Di Jepang[édit | sunting sumber]

Ku lantaran cara maké kimono hésé jeung deui harga kimono anu mahal, kimono ngan dipaké ku jalma-jalma Jepang jaman ayeuna, boh lalaki boh awéwé, jeung barudak nalika datang ka acara-acara istimiwa saperti kagiatan seni jeung olahraga anu miboga sipat tradisional. [2]


Wanoja anu umurna geus dua puluh taun kudu maké kimono Furisode anu pangéndahna pikeun datang dina upacara Saidin Shiki. [2] Kitu deui kolotna ngawajibkeun budakna maké kimono nalika budakna tepang taun dina umur tujuh, lima, sarta tilu taun anu disebut Hichi-go-san. [2] Sajaba ti éta, kimono loba dipaké ku jalma-jalma anu gawédina widang industri jasa jeung pariwisata, saperti pelayan di restoran has Jepang ryotei sarta nu digawé di hotel has Jepang ryokan. [2]


Macem-Macem Kimono[édit | sunting sumber]

Kimono Wanoja[édit | sunting sumber]

Kimono pikeun wanoja diwangun ti sagala rupa jenis anu miboga sarat, simbolisme, jeung isarat-isarat nu sipatna rusiah. [2] Jenis kimono bisa némbongkeun umur si pamaké, status perkawinan, sarta tingkat formalitas ti acara anu didatanganana. [2]

  • Jenis-jenis kimono wanoja [2]

1. Tomesode

2. Furisode

3. Homongi

4. Iromuji

5. Tsukesage

6. Komon

7. Tsumugi

8. Yukata

9. Pakéan Pengantin Wanoja


Kimono Lalaki[édit | sunting sumber]

Kimono lalaki leuwih basajan dibandingkeun jeung kimono wanoja. Kimono lalaki didominasi ku warna-warna poék saperti héjo kolot, coklat kolot, biru kolot, jeung hideung. [2]

  • Jenis-jenis kimono lalaki [2]

1. Montsuki jeung Hakama sarta Haori.

2. Ki Nagashi

3. Hakama

4. Geta

5. Junihitoe

6. Kanzashi

7. Obi

8. Tabi

9. Waraji

10. Zori






Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Kimono (en) (Diakses tanggal 11 November)
  2. a b c d e f g h i j k l m n Baju jepang (Diakses tanggal 11 November 2011)