Kiripik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keripik kentang

Kiripik nya éta rupaning opieun anu mangrupa irisan ipis tina beubeutian, bungbuahan atawa sayuran anu digoréng ku minyak nabati. [1]Pikeun ngahasilkeun rasa anu gurih tur rangu biasana dicampur jeung adonan tipung anu dibéré bumbu rempah-rempah nu tangtu.[1] Ilaharna kiripik dijieun ngaliwatan tahan ngagoréng, tapi aya ogé anu di poé atawa digaringkeun.[1] Kiripik miboga rasa anu béda-béda saperti asin, lada, amis, haseum, gurih, atawa campur.[1]

Kiripik anu digoréng[édit | sunting sumber]

Kiripik anu digoréng maké katél:

Kiripik anu digoréng vakum[édit | sunting sumber]

Kiripik anu digoreng maké mesin:

Galeri gambar kiripik[édit | sunting sumber]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Arti keripik (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. Kripik ganggan (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. Resep keripik paru(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  4. Resep kripik talas
  5. Aneka kripik(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  6. Keripik salak