Kobe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Citakan:Otheruses1

Kobe
神戸市
Lokasi Kobe
Kobe aya di Hyōgo, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Préfektur Hyōgo
Karakter fisik
Area 552,80 km² (213,4 sq mi)
Populasi (as of 1 Séptémber, 2007)
     Total 1.530.295
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 34°41′N 135°12′E / 34.683°N 135.200°E / 34.683; 135.200Koordinat: 34°41′N 135°12′E / 34.683°N 135.200°E / 34.683; 135.200{{#coordinates:34|41|N|135|12|E|type:city_region:JP primary name=

}}

Lambang
Tangkal Camellia sasanqua
Kembang Hydrangea
Symbol of Kobe
Lambang Kobe
Kantor Pamarentahan Kobe
Walikota Tatsuo Yada
Alamat 〒650-8570
6-5-1 Kano-chō, Chūō-ku, Kōbe-shi, Hyōgo-ken
Nomer telpon 078-331-8181
Ramatloka resmi: Kota Kobe

Kota Kobe (神戸市 Kōbe-shi?) nyaeta ibukota Préféktur Hyogo sarta salah sahiji kota palabuan utama di Jepang jeung populasina kira-kira 1.4 juta. Kota ieu ayana di Wewengkon Kansai Jepang sarta bagean ti metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Kobe kaasup salah sahiji tina tujuhbelas kota metropolitan.

Asal Kobe dumasar kana ngaran Ōwada Anchorage (大輪田泊 Ōwada-no-tomari?), tulisan panungtung nu kacatet ti wewengkon Nihon Shoki, nu sacara jentre kapanggih dina Kuil Ikuta ku Ratu Jingū dina taun 201 A.D.[1][2] Dumasar kana catetan sajarah, ieu wewengkon teu pernah aya dina kakawasaan hiji pamarentahan, pon kitu deui salila Periode Tokugawa, waktu palabuan dikontrol langsung ku Shogun Tokugawa. Kobe teu pernah aya nepi ka kiwari samemeh diwangun dina taun 1889. Ngaran asalna tina "kanbe" (神戸 kanbe?), gelar pasukan panah nu ngadukung Kota Kuil Ikuta.[3][4] Kobe jadi salah sahiji kota metropolitan dina taun 1956.

Kobe salah sahiji kota munggaran nu dibuka keur dagang jeung Kulon sanggeus ahir politik isolasi sarta kiwari disebut kota palabuan kosmopolitan. Dina taun 1995 Lini Badag Hanshin ngancurkeun sabagean gede Kota Kobe salaku kota palabuan, kiwari jadi kota palabuan nomer opat pangsibukna di Jepang.[5] Sababaraha pausahaan kantor pusatna di Kobe saperti ASICS, Kawasaki Heavy Industries, jeung Kobe Steel, sarta leuwih ti 100 korporasi internasional Asia atawa Jepang ngantor di ieu kota saperti Procter & Gamble jeung Nestlé.[6][7]

Kobe nyaeta asal jeung tempatna sapi Kobe sarta tempat cinyusu panas Arima Onsen.

Poto-poto[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Ikuta Shrine official website - "History of Ikuta Shrine" (Japanese), retrieved October 22, 2007
  2. Kobe City Info - "History", retrieved February 2, 2007
  3. Nagasaki University - "Ikuta Shrine", retrieved February 3, 2007
  4. Entry for 「神戸(かんべ)」. Kōjien, fifth edition, 1998, [ISBN 4-00-080111-2]
  5. American Association of Port Authorities - "World Port Rankings 2005", retrieved July 3, 2007
  6. "Number of foreign corporations with headquarters in Kobe passes 100." (Japanese) in Nikkei Net, retrieved from NIKKEI.net on July 3, 2007.
  7. Hyogo-Kobe Investment Guide - "List of Foreign Enterprises and Examples", retrieved February 8, 2007

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kobe di Wikivoyage

Citakan:Hyogo

Nulis.jpg