Kode telepon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kode nagara atawa kode telepon nyaéta kode anu dipaké pikeun nelepon ti luar nagari nuju nagara kasebut.

Sakapeung sawatara nagara anu béda ngagunakeun kode anu sarua. Contona nyaéta Amérika Sarikat jeung Kanada sarta Jamaika, atawa Rusia jeung Kazakhstan. Dina perkara pamungkas ieu, kadua nagara saméméhna kungsi ngahiji.

Lamun hiji wewengkon ngalaan diri ti nagara asal, mangka lamun wewengkon ieu geus diaku minangka nagara sacara internasional, mangka nagara anyar ieu biasana meunangkeun kode nagara anu anyar.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]