Koes Plus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koes Plus nyaéta kelompok musik pang légendaris di Indonésia.[1] Puluhan tembang, komo ratusan, lahir ti kelompok musik ieu, ti anu vérsi pop, pop Jawa, wirahma malayu, dangdut, pop barudak, tembang bahasa Inggris, wirahma keroncong, folk song, sarta hard beat.[1] Anyar-anyar ieu ngaranna diabadikeun minangka kumpulan musik jeung tembang panglobana di Musieum Record Indonésia (MURI).[1] Kelompok musik Koes Brothers atawa Koes Duduluran mangrupa cikal bakal jumplukan Musik Koes Plus anu jadi band kasohor taun 70-an di Indonésia.[2] Dipercaya mangrupa Pelopor Musik Pop Indonésia modérn sarta tetep aya nepi ka ayeuna sanajan pamingpinna Tonny Koeswoyo anu lahir tanggal 19 Januari 1936geus maot dina 27 Maret 1987.[2]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Kelompok musik ieu dijieun dina taun 1969, minangka katerusan ti kumpulan Koes Duduluran.[2] Koes Duduluran jadi pelopor musik pop and rock 'n roll, komo kungsi dipenjara alatan musikna anu dianggap ngawakilan aliran pulitik kapitalis.[2] Di waktu éta keur garang-garangnya gerakan anti kapitalis di Indonésia.[2] Ti jumplukan Koes Duduluran ieu lahir tembang-tembang anu pohara populér kawas Bis Sekolah, Di dalam Penjara, Telaga Sunyi, Lagu Saya Sendiri sarta loba kénéh deui. Hiji anggota Koes Duduluran, Nomo Koeswoyo kaluar sarta digantikeun Murry minangka drummer.[2] Sanajan panggantian ieu awalna ngabalukarkeun masalah dina diri salah sahiji anggotana nyaéta Yok anu kabeuratan jeung jelema luar.[2] Ngaran Duduluran saterusna diganti jeung Plus, hartina plus jelema luar: Murry.Sabenerna, tembang-tembang Koes Duduluran leuwih alus ti sagi harmonisasi ( kawas lagu Telaga Sunyi, Dewi Kangen atawa Bis Sekolah) dibandingkeun lagu-lagu Koes Plus. Waktu éta Nomo iwal bermusik ogé ngabogaan pakasaban sampingan.[2] Samentara Tonny ngalakonan totalitas dina musik anu nyieun Nomo kudu milih.[2]</ref> Pamustunganana Koes Duduluran kudu robah.[2] Jumplukan Koes Plus dikolakeun ku almarhum Tonny Koeswoyo (anggota pangkolotna ti kulawarga Koeswoyo). Koes Plus sarta Koes Duduluran kudu dicatet minangka pelopor musik pop di Indonésia.[2] Hésé dibayangkeun sajarah musik pop urang tanpa kehadiran Koes Duduluran sarta Koes Plus.[2] Talari mawakeun tembang ciptaan sorangan nyaéta talari anu diciptakeun Koes Duduluran.[2] Saterusna talari ieu dituluykeun Koes Plus jeung albeum serial volume 1, 2 sarta saterusna. Kitu dijieun, Koes Plus henteu langsung meunang simpati ti pecinta musik Indonésia.[2] Piringan hideung albeum kahijina sempet ditampik sawatara toko kaset. Maranéhanana komo nyeungseurikeun lagu Kelelawar anu sabenerna alus ogé.[2]

Albeum Koes Plus[édit | sunting sumber]

1969

  1. Koes Plus Dheg-dheg Plas (Melody. LP-23)[3]

1970

  1. Natal bersama Koes Plus (EP) (mesra. EP-97)
  2. Koes Plus Volume 2 (Mesra. LP-44)

1971

  1. Koes Plus Volume 3 (Mesra. LP-48)

1972

  1. Koes Plus Volume 4 Bunga Di Tepi Jalan (Mesra. LP-50)
  2. Koes Plus Volume 5 (Mesra. LP-51)

1973

  1. Koes Plus Volume 6 (Mesra. LP-60)
  2. Koes Plus Volume 7 (Mesra. LP-65)
  3. Koes Plus Volume 8 (Remaco. RLL-187)
  4. Koes Plus Volume 9 (Remaco. RLL-208)
  5. Christmas Song (Remaco. RLL-210)

1974

  1. Koes Plus Volume 10 (Remaco. RLL-209)
  2. Koes Plus Volume 11 (Remaco. RLL-301)
  3. Koes Plus Volume 12 (Remaco. RLL-302)
  4. Koes Plus Qasidah Volume 1 (Remaco. RLL-341)
  5. Natal bersama Koes Plus (LP) (Remaco. RLL-342)
  6. Koes Plus The Best Of Koes
  7. Koes Plus Pop Anak-Anak Volume 1 (Remaco. RLL-306)
  8. Koes Plus Another Song For You (Remaco. RLL-348)
  9. Koes Plus Pop Melayu Volume 1 (Remaco. RLL-314)
  10. Koes Plus Pop Melayu Volume 2 (Remaco. RLL-347)
  11. Koes Plus Pop Jawa Volume 1 (Remaco. RLL-248)
  12. Koes Plus Pop Jawa Volume 2 (Remaco. RLL-311)
  13. Koes Plus Pop Keroncong Volume 1 (Remaco. RLL-299)
  14. Koes Plus Pop Keroncong Volume 2 (Remaco. RLL-300)
  15. Koes Plus Volume 8 (Instrumental)
  16. Koes Plus Volume 9 (Instrumental)
  17. Koes Plus Volume 10 (Instrumental)
  18. Koes Plus Volume 11 (Instrumental)
  19. Koes Plus The Best Of Koes (Instrumental)
  20. Koes Plus Pop Jawa Vol 1 (Instrumental)
  21. Koes Plus Pop Jawa Vol 2 (Instrumental)
  22. Koes Plus Pop Melayu Volume 1 (Instrumental)
  23. Koes Plus Pop Keroncong Volume 1 (Intrumental)


1975

  1. Koes Plus Volume 13 (Remaco. RLL-303)
  2. Koes Plus Volume 14 (Remaco. RLL-631)
  3. Koes Plus Selalu Dihatiku (Remaco. RLL-468)
  4. Koes Plus Pop Anak-Anak Volume 2 (Remaco. RLL-448)
  5. Koes Plus Pop Melayu Volume 3 (Remaco. RLL-390)
  6. Koes Plus Pop Jawa Volume 3
  7. Koes Plus Pop Melayu Volume 2 (Instrumental)


1976

  1. Koes Plus In Concert (Remaco. RLL-635)
  2. Koes Plus History Of Koes Brothers (Remaco. RLL-715)
  3. Koes Plus In Hard Beat Volume 1 (Remaco. RLL-717)
  4. Koes Plus In Hard Beat Volume 2 (Remaco. RLL-768)
  5. Koes Plus In Folk Song Volume 1 (Remaco. RLL-)
  6. Koes Plus Pop Melayu Volume 4 (Remaco. RLL-730)
  7. Koes Plus Pop Keroncong Volume 3 (Remaco. RLL-388)
  8. Koes Plus Pop Jawa Melayu (Remaco. RLL-633)
  9. Koes Plus Volume 12 (Instrumental)


1977

  1. Koes Plus Pop Jawa Volume 4


1978

  1. Koes Plus 78 Bersama Lagi (Purnama. PLL-2061)
  2. Koes Plus 78 Melati Biru (Purnama. PLL-2077)
  3. Koes Plus 78 Pop Melayu Cubit-Cubitan (Purnama. PLL-3055)


1979

  1. Koes Plus 79 Melepas Kerinduan (Purnama. PLL-323)
  2. Koes Plus 79 Berjumpa Lagi (Purnama. PLL-3040)
  3. Koes Plus 79 Aku Dan Kekasihku (Purnama. PLL-4022)
  4. Koes Plus 79 Pop Melayu Angin Bertiup (Purnama. PLL-4009)


1980

  1. Koes Plus 80 Jeritan Hati (Remaco. PLL-4044)


1981

  1. Koes Plus 81 Sederhana Bersamamu (Purnama. PLL-5091)
  2. Koes Plus 81 Asmara
  3. Koes Plus Medley 13 Th Karya Koes Plus
  4. Koes Plus 81 Pop Melayu Oke Boss
  5. Koes Plus Medley Dangdut 13 Th Karya Koes Plus


1982

  1. Koes Plus 82 Koperasi Nusantara
  2. Koes Plus 81 Pop Keroncong


1983

  1. Koes Plus 83 Da da da
  2. Koes Plus Re-Arrange I & II


1984

  1. Koes Plus 84 Angin Senja & Geladak Hitam
  2. Koes Plus 84 Palapa
  3. Memble
  4. Koes Plus Album Nostalgia Platinum 1
  5. Koes Plus Album Nostalgia Platinum 2
  6. Koes Plus Album Nostalgia Platinum (Intrumental)


1985

  1. Koes Plus 85 Ganja Kelabu


1987

  1. Koes Plus 87 Cinta Di Balik Kota
  2. Koes Plus 87 Lembah Derita
  3. Milik Illahi

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Sajarah Koes Plus (Dicutat tanggal 29 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o (id) Pelopor Musik Pop Modern(Dicutat tanggal 29 Oktober 2011)
  3. (id) [1] (Dicutat tanggal 29 Oktober 2011)
Nulis.jpg