Kolesterol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
DIAGRAM KOLESTEROL

Kolesterol nya éta bahan anu ngandung lemak (lipid) mangrupa bagian tina membran luar sél dina jero awak sato.[1] Kolesterol ogé bisa kapanggih dina distribusi getih manusa.[1] Dua sumber utama kolesterol dina getih asalna tina dahareun jeung produksi di jero ati. [1] Dina jero awak urang aya lemak anu ngawengku kolesterol jahat anu biasa disebut LDL (Low Density Lipoprotein) dimana lemak ieu téh cicingna dina pembuluh darah.[2] Sedengkeun kolesterol baik anu sok disebut HDL (High Density Lipoprotein) mangrupa lemak anu bisa liur dina kandungan LDL dina jero awak.[2] Kolesterol normal dina awak nya éta 160-200 mg, jadi numpukna kandungan LDL bisa disingkahan sangkan tetep dina ka ayaan normal.[2]

Cara Ngandalikeun Kolesterol[édit | sunting sumber]

Sababara cara sangkan urang bisa ngendalikeun kolesterol :

  1. Diet, konsumsi dahareun anu rendah lemak jeung kolesterol.[2] Misalna ku cara ngokonsumsi susu anu lemak jeung ngurangan ngadahar daging.[2] Pilih dahareun anu kandungan lemak tak jenuh daripada kandungan lemak jenuh.[2] Minyak anu dipaké pikeun ngagoréng sacara tuluy-gumuluy bisa ningkatkeun kadar kolesterol, jadi alusna mah singkahan dahareun anu digoréng.[2]
  2. Konsumsi kadaharan anu miboga kandungan serat saperti gandum, beubeutian, sayur-sayuran jeung bungbuahan.[2] Jinis kadaharan ieu bisa nyerep kolesterol anu aya dina jero getih jeung ngaluarkeun tina awak.[2]
  3. Konsumsi antioksidan, kandungan antioksidan ayana dina bungbuahan saperti jeruk, strawbery, gedang, wortel, jeung waluh. MengkoNgadahar bawang bodas sacara taratur bisa nurunkeun kadar kolesterol.[2]
  4. Ingkahan alkohol jeung ngaroko.[2]
  5. Olahraga


catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Pengertian Kolesterol(Dicutat tanggal 20 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k Tips Mengendalikan Kolesterol (Dicutat tanggal 10 November 2011)