Komédo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Komédo

Komédo nya éta jenis jerawat nu aya dina beungeut. [1] Komédo disababkeun ku ayana sél-sél kulit nu geus paéh jeung ku ayana kelenjar minyak nu kaleuleuwihi dina kulit. [1] Hali ieu ku alatan jarangna ngabersihan kulit beungeut ku kituna sél-sél kulit nu geus paéh numpuk sahingga minyak di permukaan kulit nutupan sél-sél kulit nu ahirna aya penyumbatan di kulit. [1]

Cara Ngaleungitkeun[édit | sunting sumber]

1. Maké endog. [2] Nu dipaké nya éta bagian endog nu bodasna wungkul. [2] Asupkeunkana wadah tuluy kocok nepi ka ngabudah. Sanggeus éta usapkeun kana beungeut nu aya komédoan, tuluy tutup maké tisu saperti maké masker. [2]

2. Uap an beungeut maké cai panas nu geus dibéré uyah.[1] Ingkeun salila 10 menit, hal ieu bisa ngabuka pori-pori, ngalegaan pembuluh getih kapiler di handapuen kulit, jeung ngalancarkeun peredaran getih ka kulit.[1]

3. Campurkeun sari kacang kadelaé jeung kacang polong, paké salaku masker, ingkeun salila 30 menit, tuluy dibersihkeun maké cai haneut. [1]

4. Teu kenging loba teuing maké kosmétik nu mangrupa krim jeung minyak nu bisa ningkatkeun ayana komédo.[1]

5. Pikeun jenis kulit berminyak, cobian paké masker nu bahhan tina taneuh liat pikeun ngurangan minyak di kulit.[1]

6. Nyieun masker tina campuran cai jeruk nipis, minyak almond jeung gliserin.[1] Oleskeun kana beungeut salila sababaraha menit.[1] Hal ieu henteu ngan saukur ngurangan komédo tapi bisa ogé ngaleungitkeun noda kurut jerawat.[1]

7. Hanetkeun [madu]] tuluy usapkeun kana beungeut.[1] Madu bisa ngalembabkeun beungeut sakaligus bisa nganngkat komédo.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Komedo (Diakses tanggal 19 November 2011)
  2. a b c Cara Ngaleungitkeun (Diakses tanggal 19 November 2011)