Kopéah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kopéah nu dipaké Pa Soekarno
Rupa-rupa kopéah

Kopéah atawa péci nya éta nyaeta panutup mastaka warna hideung nu janten simbol umat Islam. Peci diwanohkeun ku para pedagang ti Arab, nu oge nyebarkeun agama Islam. Dina wanci nu sarua, dipikawanoh ogé sorban, serban atawa turban. Ngan, sorban mah ilaharna dipaké ku inohong muslim atawa ulama, sanes jalmi biasa. Dina wangun luhureun peci ngabogaan lipetan jaitan nu leuwih jeger dibandingkeun jeung tutup sirah ti nagara-nagara arab. Ku sabab kitu, aya nu nyebut yén péci teh hasil modifikasi blangkon Jawa jeung sorban Arab.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Pelopor péci di Indonésia nyaeta Ir. Soekarno, ti mangsa perjuangan kénéh Ir. Soekarno geus ngiberkeun yén péci mangrupa salah sahiji wangun perjuangan bangsa Indonésia.


Arjuna Wayang.jpg