Kopi Luwak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kopi Luwak nya éta salah sahiji kopi anu prosés nyieuna sacara alami nya éta dina jero beuteung sato, sato éta ngarana luwak (careuh).[1] Ku sabab prosésna di jero beuteung luwak jadi disebut kopi luwak.[1]

Asal Usul Kopi Luwak[édit | sunting sumber]

Mimitina kopi luwak kasohor nya éta baheula aya mitos ngeunaan kopi luwak, harita nalika kebon kopi dibuka sacara masal dina masa panjajahan Walanda nepi ka taun 1950, di mana baheula téh loba sato careuh atawa luwak.[1] Careuh miboga kamampuh milih dahareun anu kadaharan anu alus atawa kualitasna alus kaasup kopi.[1] Siki kopi tina buah kopi anu alus anu dipika resep ku careuh, snggeus didahar anu dibarengan jeung kokotorna, anu saencana dipermentasikeun dina jero beuteung careuh.[1] Siki kopi saperti ieu, baheula mah osok dipulungan ku para patani kopi, ku sabab maranéhna percaya yén siki kopi anu alus jeung difermentasikan sacara alami.[1] Numutkeun pangalaman para patani, rasa kopi luwak téh béda tinu lainna jeung kaasup kopi spesial dikalangan anu raresep kana kopi.[1]

Mangpaat Kopi Luwak pikeun Kaséhatan[édit | sunting sumber]

Salain teu ngaganggu jantung jeung lambung, salain éta aya sawatara mangpaat kopi luwak nya éta :

  1. Nyingkahan panyakit sarap, anu nginum anu ngandung kapéin cenderung henteu mekarkeun panyakit Alzheimer jeung Parkinson.v Kandungan antioksidan dina kopi bakal nyingkahan rusakna sél anu dipatalikeun jeung Parkinson.[2] Sedengkeun kapéin bakal ngahambat dina uteuk, anu osok dipatalikeun jeung Alzheimer.[2]
  2. Pikeun huntu, kopi anu ngandung kapéin miboga kamapuh anti baktéri jeung henteu rapet nepi ka bisa ngajaga baktéri anu nyababkeun huntu bolong.[2] Nginum sacangkir kopi unggal poé bisa nyingkahan kangker baham , salain ti éta senyawa anu kapanggih dina kopi bisa ngawatesan tumuwuhna sél kangker jeung rusakna DNA.[2]
  3. Nyingkahan résiko kangker payudara, nyorang masa menopause, awéwé anu ngosumsi 4 cangkir kopi sapoé 38 persen bakal nyingkahan résiko kangker payudara.[2] Kopi ngalepaskeun phytoestrogen jeung flavonoid anu bisa nahan tumuwuhna tumor.[2] Tapi sabalikna lamun dina ngosumsina kurang ti 4 cangkir moal karasa aya mangpaatna.[2] Salain ti éta bisa nyingkahan batu empedu.[2] Jadina batu empedu dina jero kantong empedu memerangkap kristal – kristal kolesterol.[2] Xanthine, anu kapanggih dina jero kapéin, bakal ngurangan lender jeung résiko dina nendeuna.[2] Dua cangkir kopi atawa leuwih unggal poé bakal ngabantuan ieu prosés.[2]
  4. Pikeun kulit, Unggal poé nginum 2 nepi ka 5 cangkir kopi bisa ngabantuan nurunkeun résiko kangker kulit nonmelanoma nepi ka 17 persén.[2] Kapéin bisa jadi parojong kulit pikeun maéhan sél-sél prakanker, jeung bisa ngeureunkeun tumuwuhna tumor.[2]
  5. Nyingkahan diabetes, nginum 3 nepi ka 4 cangkir kalayan kapéin anu dikurangan bakal nurunkeun résiko diabetes tipe II nepi ka 30 persén.[2] Asam klorogenik bisa ngabantuan nyingkahan resistensi insulin, anu kaasup pertanda ayana ieu panyakit.[2]


catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Kopi luwak-Hati-hati dengan kopi luwak!Mengenal kopi luwak lebih dekat (bag 1)(Dicutat tanggal 14 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Manfaat Kopi Luwak bagi Kesehatan(Dicutat tanggal 14 November 2011)