Korsi roda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Korsi Roda di tempat theater

Korsi roda, nya éta alat bantu anu dipaké ku jalma anu teu bisa leumpang.[1] Ieu alat téh bisa dimajukeun kalayan didorong ku nu lain, bisa ogé dipajukeun maké leungeun, atawa maké mesin otomatis.[1]Rupa-rupa korsi roda :

  1. Korsi roda manual, nya éta korsi roda anu dipajukeuna ku leungeun anu maké korsi roda, bisa dipaké pikeun sagala kagiatan, beuratna sakitar 21-24 kg.[1] Korsi roda manual teu bisa dipaké ku penderita cacat anu leungeuna cacat. [2]
  2. Korsi roda reclining, korsi roda ieu osok disebut korsi roda rebah.[1] Korsi ieu bisa disarandéan kalayan nyalsé ku sabab bisa di atur panyarandéanana sakitar kemiringan ± 145°-180° saluyu jeung kabutuhan pasén.[1] Salain ti éta paranti paninjekan suku ogé bisa di atur, bisa di naékeun atwa di turunkeun. [2] korsi ieu biasana dipaké ku pasén annu boga panyakit stroke atawa pasén anu miboga masalah din tonggong.[1] Ku sabab korsi ieu aya bagian-bagian anu bisa diatur, lantaran kitu osok dipaké pikeun pasén anu keur therapy diluhur korsi roda ieu. [2]
  3. Korsi roda pikeun iinditan, korsi roda anu didesain simple beuratna sakitar 12-15 kg.[1] Model korsi roda ieu leuwih trendy jeung loba jinisna, saperti rodana leutik saperti roda stroller, materialna dijieun tina bahan pilihan jeung warnana ogé matak ngirut[1]. Korsi roda (Wheelchair) mangrupa alat bantu médis pikeun mobilitas pasén, boh kagiatan di jero rohangan atawa di luar.[1]
  4. Korsi roda listrik nya éta korsi roda anu dipajukeuna ku motor listrik anu biasana dipaké lalampahan jauh ku pasén. Ilaharna ieu korsi téh sok dipaké ku pasén anu cacat atawa cacat ganda nepi ka teu bisa majukeun korsi ku sorangan.[2] Cara majukeuna ngan saukur majukeun tuas saperti joystick.[2] Biasana ieu korsi téh aya alat pikeun ngeusi ulang batré anu bisa langsung diasupkeun dina stop kontak di imah.[2]
  5. Korsi roda olahraga, nya éta korsi anu dipaké pikeun olahraga, kapasitasna nya éta 1 roda dihareup saperti trike (sapeda roda tilu).[2] Mangrupa perangkat anu umum dipanggihan dina acara pekan olah raga atawa Olimpiade pikeun anu cacat.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i Kursi Roda(Dicutata tanggal 15 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h Sejarah Kursi Roda dan Perkembanganya (Dicutata tanggal 15 Oktober 2011)