Kota Banjar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kabupatén di Kalimantan Selatan nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Banjar. Pikeun kagunaan séjén, tempo Banjar.
Kota Banjar
Logo kota banjar.gif

Lambang Kota Banjar
Locator kota banjar.png

Peta lokasi Kota Banjar
Motto -
Propinsi Jawa Barat
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 113,59 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
167.000 (2003)
1.469 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
4
-
Dasar hukum UU No. 27/2002
Tanggal 1 Desember 2002
Walikota Herman Sutrisno
Kode area telepon 0265
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.banjar-jabar.go.id

Kota Banjar mangrupakeun salasahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota Banjar aya di wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah, nyaéta jeung Kabupatén Cilacap. Banjar mangrupakeun lawang sakéténg jalur lintas kidul Jawa Barat.

Administratif[édit | sunting sumber]

Sacara administratif, kota ieu kawengku ku 4 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Banjar baheulana mangrupakeun kota kacamatan bagian ti Kabupatén Ciamis, terus ditingkatkeun statusna jadi kota administratif. Ti ngawitan tanggal 1 Desember 2002, Banjar ditetepkan minangka kota otonom nu misah ti Kabupatén Ciamis.

Wisata[édit | sunting sumber]

  • Situ Mustika, di Désa Purwaharja Kacamatan Purwaharja, 2,5 Ha, mangrupakeun obyék wisata Panorama jeung Situ
  • Pulo Majeti/Rawa Onom, di Désa Purwaharja Kacamatan Purwaharja, 2 Ha, mangrupa Situs.
  • Kokoplak, di Désa Mulyasari Kacamatan Pataruman, 1 Ha, mangrupa Situs.
  • Torowongan rel KA, di Désa Binangun Kacamatan Pataruman, panjang ± 80 méter

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


 t·s·é 

Kota Banjar, Jawa Barat

Logo kota banjar.gif

Kacamatan: Banjar | Langensari | Pataruman | Purwaharja