Kota Cilegon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kota Cilegon
120px

Lambang Kota Cilegon
Locator kota cilegon.png

Peta lokasi Kota Cilegon
Motto Akur Sedulur Jujur Adil Makmur
Propinsi Banten
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 175,5 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
327.866 (2003)
1.868 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
8
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Walikota Tb. Aat Syafaat (2005-2010)
Kode area telepon 0254
DAU Rp. -

Situs web resmi: -

Kota Cilegon nyaeta hiji kota di Propinsi Banten, Indonésia. Cilegon aya di tungtung kulon kaler Pulo Jawa, di sisi Selat Sunda. Kota ieu baheulana mangrupakeun bagian tina wilayah Kabupaten Serang, nu satuluyna ditingkatkeun statusna jadi kota administratif, tur ti tanggal 20 April 1999 ditetepkeun jadi kotamadya (sebutan kotamadya diganti jadi kota ti taun 2001). Cilegon katelah minangka kota industri, sarta jadi puseur industri di wewengkon Banten beh kulon.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Kota Cilegon diliwatan ku jalan nagara lintas Jakarta-Merak, sarta diliwatan ku jalur kareta api Jakarta-Merak.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Kota Cilegon ngawengku 8 kacamatan, nu kabagi deui jadi sababaraha desa jeung kalurahan.


 
Banten

Kabupatén: Lebak | Pandéglang | Sérang | Tangerang
Kota: Cilegon | Sérang | Tangerang

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia


 

Kota Cilegon, Banten

Kacamatan: Cibeber | Cilegon | Citangkil | Ciwandan | Gerogol | Jombang | Pulo Merak | Purwakarta