Kota Dépok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kota Dépok
Lambang Kota Depok.png

Lambang Kota Dépok
Locator kota depok.png

Peta lokasi Kota Dépok
Motto Dépok Kota Idaman
Propinsi Jawa Barat
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 200,29 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.353.000 (2003)
6.756 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
6
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Walikota DR. Ir. Nur Mahmudi Ismail, MSc
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.depok.go.id

Kota Dépok nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di kiduleun Jakarta, nyaéta antara Jakarta-Bogor.

Dépok baheulana mangrupakeun kota kacamatan di wilayah Kabupatén Bogor, nu saterusna meunangkeun status kota administratif dina taun 1982. Ti mimiti 20 April 1999, Dépok ditetepkeun jadi kotamadya (ayeuna: kota) nu misah ti Kabupatén Bogor. Kota Dépok kawengku ku 6 kacamatan, nu dibagi deui kana sababaraha kalurahan.

Dépok mangrupakeun kota pangrojong Jakarta. Nalika jadi kota administratif dina taun 1982, pangeusina ukur 240.000 jiwa, tapi nalika jadi kotamadya dina taun 1999 pangeusina jadi 1,2 yuta jiwa. Universitas Indonésia (kajaba Jurusan Kadokteran Umum) aya di wilayah Kota Dépok.

Walikota Dépok[édit | sunting sumber]

  • Drs. Moch. Rukasah Suradimadja (1982-1984)
  • Drs. H. M. I. Tamdjid (1984-1988)
  • Drs. H. Abdul Wachyan (1988-1991)
  • Drs. H. Sofyan Safari Hamim (1992-1996)
  • Drs. H. Badrul Kamal (1997-2005)
  • Dr. Ir. H. Nur Mahmudi Ismail, Msc. (2005-2010) (dilantik tanggal 26 Januari 2006)

Universitas[édit | sunting sumber]

Media Lokal[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


 t·s·é 

Kota Dépok, Jawa Barat

Lambang Kota Depok.png

Kacamatan: Beji | Cimanggis | Limo | Pancoran Mas | Sawangan | Sukmajaya