Kota Magelang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Magelang.
Kota Magelang

Lambang Kota Magelang
Locator kota magelang.gif

Peta lokasi Kota Magelang
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 18,12 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
120.000 (2003)
6.623 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
2
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Walikota -
Kode area telepon 0293
DAU Rp. 125.606.000.000

Situs web resmi: -

Kota Magelang nyaéta salasahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu aya di tengah-tengah Kabupatén Magelang. Kota Magelang miboga posisi nu stratégis, sabab aya di jalur utama Semarang-Yogyakarta. Magelang aya di 75 km kiduleun Semarang, atawa 43 km kaléreun Yogyakarta.

Kota Magelang ngawengku 2 kacamatan, nyaéta Magelang Utara jeung Magelang Selatan, sarta kabagi deui kana sajumlah kalurahan.

Pangatikan[édit | sunting sumber]

Kota Magelang mangrupakeun daérah nu pangatikannana cukup maju di Karesidenan Kedu, malahan di Jawa Tengah ogé masih bisa éksis.

Di Kota Magelang aya sajumlah institusi pangatikan nu kasohor, diantarana, SMU Negeri 1 Magelang, SMP Negeri 1 Magelang nu geus nerapkeun téhnologi CCTV di unggal kelasna jeung SMK Negeri 1 Magelang nu jadi puseur WAN (Wireless Area Network) di kota ieu. Aya ogé sakola keur calon perwira TNI Angkatan Darat nyaéta Akademi Angkatan Darat/Akademi Militér (baheula AKABRI); Présidén Susilo Bambang Yudhoyono mangrupakeun alumni sakola ieu.

Paguron luhur swasta lianna nyaéta: Universitas Muhammadiyah Magelang (kaasup Akademi Kebidanan Muhammadiyah, Akademi Keperawatan Muhammadiyah, jeung Politeknik Muhammadiyah), Universitas Tidar Magelang, STMIK Bina Patria sarta Akademi Tirta Indonesia.

Tempat menarik[édit | sunting sumber]

Sanajan leutik, Kota Magelang miboga loba tempat nu menarik, diantarana:

Taman Kyai Langgeng[édit | sunting sumber]

Taman Kyai Langgeng aya di Kota Magelang, Jawa Tengah, persisna di Jalan Cempaka. Taman ieu mangrupakeun hiji-hijina taman di Kota Magelang nu pangseringna didatangan, lain ukur ku urang Magelangna, tapi ogé geus sohor minangka salasahiji taman nu éndah di Indonésia. Pikeun ngadatangannana henteu susah sabab loba angkot nu siap nganteur nepi ka hareupeun taman, nyaeta jalur 1 ti kaler, jalur 5 ti kidul jeung lamun ti arah Terminal Tidar, bisa naek mikrobeus jurusan Magelang - Wonosobo.

Pecinan atawa Jl. Pemuda[édit | sunting sumber]

Jalan Pemuda atawa nu leuwih kasohor minangka Pecinan sering disebut Malioboro-na Magelang. Pecinan mangrupakeun puseur pangbalanjaan sakaligus bisnis nu ada di Kota Magelang. Di kenca katuhueun jalan sapanjang 1,5 kilométer ieu ngadeg loba pisan toko-toko jeung minimarket sarta réstoran.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Rupa-rupa[édit | sunting sumber]

  • Magelang miboga slogan minangka Kota HARAPAN (Basa Indonésia:hidup, aman, rapi, asri dan nyaman)
  • Kadaharan has Magelang nyaéta gegetuk. Rupa-rupa gegetuk bisa dipaggihan boh di pasar-pasar tradisional atawa di toko-toko gedé.
  • New Armada mangrupakeun industri karoseri mobil panggedéna di Asia Tenggara.
 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kota Magelang, Jawa Tengah

Kacamatan: Magelang Selatan | Magelang Tengah | Magelang Utara