Kota Makassar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Makassar
—  Kota  —
Kota Makassar
Basisir Losari (luhur), Masigit Raya Makassar (tengah), pamandangan Makassar (kénca handap), Bandar Udara Internasional Sultan Hasanuddin (katuhu handap)

Lambang
Lalandian: Kota Daeng
Motto: Sekali Layar Terkembang Pantang Biduk Surut Ke Pantai
Makassar is located in Indonésia
Makassar
Lokasi Makassar di Indonésia
Koordinat: 5°7′58″S 119°24′55″E / -5.13278, 119.41528
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Sulawesi Kidul
Aréa[1]
 - Total 175,77 km2
Populasi (2010)[2]
 - Total 1.338.663
 Kapadetan 7.616/km²
Zona wanci WITA (UTC+8)
Kode pos 90000[3]
Kode wewengkon 0411
Situs web www.makassarkota.go.id

Koordinat: 5°8′S 119°25′E / -5.133, 119.417 Kota Makassar (Basa Makassar: ᨀᨚᨈ ᨆᨀᨔᨑ, kadang diéjah Macassar, Mangkasar; ti 1971 nepi ka 1999 resmina salaku Ujungpandang atanapi Ujung Pandang) nyaéta hiji kotamadya jeung sakaligus ibu kota Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. Makassar aya di beulah kidul-kulon Pulo Sulawesi, di basisireun Selat Makassar.

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Makassar dikembarkeun jeung:

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Kota Makassar - Ditjen Cipta Karya - diaksés 4 Méi 2013
  2. Sensus Penduduk 2010 - Penduduk Menurut Wilayah, Daerah Perkotaan/Perdesaan, dan Jenis Kelamin | Provinsi Sulawesi Selatan - diaksés 4 Méi 2013
  3. Pengelola Website Kota Makassar - diaksés 4 Méi 2013

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]