Kota Pekalongan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Pekalongan
Kota Pekalongan
Lambang Kota Pekalongan.png

Lambang Kota Pekalongan
Locator kota pekalongan.gif

Peta lokasi Kota Pekalongan
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 17,55 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
272.000 (2003)
15.499 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
4
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Walikota dr. H. Muhammad Basyir Achmad
Kode area telepon 0285
DAU Rp. 132.335.000.000

Situs web resmi: www.kotapekalongan.go.id

Kota Pekalongan nyaeta salasahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beh kaler, Kabupatén Batang di wétan, sarta Kabupatén Pekalongan di béh kidul kuloneunnana. Pekalongan ngawengku 4 kacamatan, nyaéta Pekalongan Barat, Pekalongan Utara, Pekalongan Timur, jeung Pekalongan Selatan.

Kota ini aya dina jalur pantura nu ngahubungkeun Jakarta-Semarang-Surabaya. Pekalongan aya dina 101 km kuloneun Semarang, atawa 384 wétaneun Jakarta. Pekalongan kasohor minangka kota batik, sabab batik Pekalongan boga corak nu has jeung variatif. Kota Pekalongan boga palabuan perikanan panggedéna di Pulo Jawa. Palabuan ieu sering jadi transit jeung aréa palélangan hasil tangkepan laut ti para nelayan ti sababaraha daérah. Lian ti éta, di Kota Pekalongan ogé loba pausahaan pangolahan hasil laut, saperti lauk asin, tarasi, sardén, jeung kurupuk lauk, boh pausahaan nu skalana gedé, atawa industri rumah tangga.

Kadaharan has Pekalongan nyaéta megono, nyaéta siksik nangka nu dicampur jeung bungbu kalapa. Kadaharan ieu ilaharna disuguhkeun nalika panas kénéh tur dicampur jeung peuteuy sarta beuleum lauk minangka menu tambahan.

Kota Pekalongan kasohor ku nuansa relijiusna kusabab mayoritas pangeusina ngagem ageman Islam. Aya sababaraha adat tradisi di Pekalongan nu henteu kapanggih di wewengkon séjén misalna; sawalan, sidekah bumi, jeung sajabana. Sawalan nyaéta ngaria-ria tujuh poéna sanggeus lebaran, nu kiwari mah direuah-reuah ku pamoongan lopis raksasa nu hasil meupeuskeun rékor MURI ku walikota nu satluyna dibagikeun ka nu daratang.

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kota Pekalongan, Jawa Tengah

Kacamatan: Pekalongan Barat | Pekalongan Selatan | Pekalongan Timur | Pekalongan Utara