Kota Tasikmalaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Tasikmalaya.
Kota Tasikmalaya
Lambang Kota Tasikmalaya.jpg

Lambang Kota Tasikmalaya
Locator kota tasikmalaya.png

Peta lokasi Kota Tasikmalaya
Motto -
Propinsi Jawa Barat
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 471,62 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
579.128 (2003)
1.228 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
8
-
Dasar hukum -
Tanggal -
walikota Dede Sudrajat -
Kode area telepon 0265
DAU Rp. -

Situs web resmi: -

Kota Tasikmalaya nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ayana 106 km wétaneun Kota Bandung, wilayah kota ieu terbentang ti kacamatan Indihiang di beulah kulon nepi ka kacamatan Cibeureum di beulah wétan. Kota Tasikmalaya kawengku ku 8 kacamatan, nu dibagi deui kana sajumlah kalurahan jeung désa.

Saméméhna, kota ieu mangrupakeun ibukota Kabupatén Tasikmalaya, tuluy ditingkatkén jadi kota administratif, sarta ti tanggal 21 Juni 2001 ditetepkeun jadi kota ngaliwatan Undang-undang Nomor 10 Tahun 2001.

Tasikmalaya miboga poténsi nu can dikembangkeun sacara maksimal misalna industri bordél nu geus bisa diékspor tapi teu aya hiji ogé tempat pamasaran nu terpadu di kotana. Kiwari kota ieu keur berkembang jadi salasahiji puseur perdagangan di Jawa Barat.

Tasikmalaya kasohor minangka kota santri, hususnya dina mangsa saméméh 1980-an sabab ampir di sakabéh wilayah ieu sumebar pondok pasantren nu ngajarkeun agama Islam, malah mah geus nglahirkeun tokoh pajoangan nasional di antarana nyaéta K.H. Zaenal Mustofa.

Mantan béntang bulutangkis putri Indonésia, Susi Susanti, asalna ti kota ieu.

Batas kota[édit | sunting sumber]

Kota tasikmalaya gaduh batas batas nyaeta :

  • Palih kulon : Kabupaten Tasikmalaya
  • Palih kaler : Kabupaten Ciamis
  • Palih wetan : Kabupaten Tasikmalaya
  • Palih kidul : Kabupaten Tasikmalaya

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]

Wikisource logo
Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


 t·s·é 

Kota Tasikmalaya, Jawa Barat

Lambang Kota Tasikmalaya.jpg

Kacamatan: Cibeureum | Cihideung | Cipedes | Indihiang | Kawalu | Mangkubumi | Tamansari | Tawang