Kota Tasikmalaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Tasikmalaya.


Kota Tasikmalaya
Jawa 1rightarrow blue.svg Jawa Kulon
Pangkalan TNI AU Wiriadinata, Tasikmalaya.jpg

Pangkalan TNI Angkatan Udara Wiriadinata, Tasikmalaya
Lambang Kota Tasikmalaya.jpeg

Lambang

Jargon: Kota Resik
Locator kota tasikmalaya.png

Peta lokasi Kota Tasikmalaya
Puseur Dayeuh Tasikmalaya
Lega Wilayah 171,61 km²
Kordinat
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
697.550
579.128 (2003) jiwa/km²
Démografi
 · Séké Sélér
Sunda
Agama
Islam, Kristen, Katolik
Basa
Sunda, Indonésia
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
10
69
Dasar hukum
Milangkala 17 Oktober 2001
Walikota Ir. H. Dede Sudrajat, MP
Zona Waktu
Kode telepon
WIB
0265
DAU Rp. 741.693.302,-
Tutuwuhan Idéntitas
Sato Idéntitas

Situs web resmi: www.tasikmalayakota.go.id

Kota Tasikmalaya nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ayana 106 km wétaneun Kota Bandung, kota ieu mayakpak ti kacamatan Indihiang di beulah kulon nepi ka kacamatan Cibeureum di beulah wétan. Kota Tasikmalaya kawengku ku 10 kacamatan, nu dibagi deui kana 69 kalurahan.

Saméméhna, kota ieu mangrupa ibukota Kabupatén Tasikmalaya, tuluy ditingkatkén jadi kota administratif, sarta ti tanggal 21 Juni 2001 ditetepkeun jadi Kota Tasikmalaya ku Undang-undang Nomor 10 Taun 2001.

Tasikmalaya miboga poténsi nu can kagéroh sacara maksimal misalna industri bordél nu geus bisa diékspor tapi teu aya hiji ogé tempat pamasaran nu kaintegrasi di kotana. Kiwari Kota Tasikmalaya keur ngumembang jadi salasahiji puseur perdagangan di Jawa Kulon.

Tasikmalaya kasohor minangka kota santri, hususna dina mangsa saméméh 1980-an sabab ampir di sakabéh wewengkon ieu sumebar pondok pasantrén nu ngajarkeun pangaweruh agama Islam, malah mah geus medalkeun inohong-inohong, kayaning inohong pajoangan nasional nyaéta K.H. Zaenal Mustofa. Ogé mantan béntang bulutangkis putri Indonésia, Susi Susanti, asalna ti kota ieu.

Wates kota[édit | sunting sumber]

Kota tasikmalaya diwates ku:

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]

Wikisource logo
Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


 t·s·é 

Kota Tasikmalaya, Jawa Barat

Lambang Kota Tasikmalaya.jpg

Kacamatan: Cibeureum | Cihideung | Cipedes | Indihiang | Kawalu | Mangkubumi | Tamansari | Tawang