Kota utama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Kota utama (中核市 Chūkakushi?) nyaeta kelas kota Jepang dijieun ku klausul kahiji Artikel 252, Bagian 22 di antara Undang-undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibere fungsi tugas ku pamarentah préféktur, tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hiji kota ku mibanda kaayaan saperti di handap:

  1. Populasi antara 300,000 nepi ka 500,000.
  2. Legana wewengkon 100 km².

Usulan sangkan jadi kota ieu perlu disatujuan ku dewan perwakila kota jeung préféktur.

Runtuyan kota utama[édit | sunting sumber]

Dina taun 2006, 37 kota geus dipilih salaku kota utama:

1 April, 1996

1 April, 1997

1 April, 1998

1 April, 1999

1 April, 2000

1 April, 2001

1 April, 2002

1 April, 2003

1 April, 2005

1 Oktober, 2005

1 Oktober, 2006

Kota utama samemehna[édit | sunting sumber]

Calon kota utama[édit | sunting sumber]

Di handap ieu, kota-kota nu bakal jadi kota utama.

1 April 2008

After April 2008

During April 2009

Within 2009

During 2011

Awaiting designation[édit | sunting sumber]

The following cities have populations greater than 300,000 but have not yet been nominated. (Cities planning to apply for core city status are not shown. ※Special Cities)