Krisdayanti

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Krisdayanti

Krisdayanti nyaéta saurang artis sarta penyanyi nu kaceluk di Indonésia.[1] Manéhna miboga ngaran panggero KD, Yanti atawa Kris.[1] Manéhna nyaéta adi kandung ti penyanyi Yuni Shara.[1] Yanti lahir di Batu, Jawa Timur dina tanggal 24 Maret 1975.[1] Manéhna anak ti pasangan Trenggono sarta Rachma Widadiningsih.[1] Dina umur 9 taun, manéhna ngeusian lagu pengiring dina film Megaloman.[1] Tilu taun saterusna, manéhna nyieun album kahiji, Burung-burung Malam, disusun kalayan OST Catetan Si Emon.[1] Waktu diuk di bangku Sakola Menengah Atas, Yanti berpartisipasi dina loba kompetisi menyanyi sarta pintonan modél.[1] Dina taun 1991, manéhna jadi finalis dina GADIS Sampul, kontes sampul wanoja.[1] Dina waktu éta ogé, manéhna panggih jeung James Sundah sarta ngarékam dua lagu jang manehna, ti saprak dinya Yanti jadi narima loba ondangan pikeun nyanyi sarta jadi modél.[1] Krisdayanti papanggih jeung Younky Soewarno sarta Chris Pattikawa.[1] Ngaliwatan arahan maranéhanana ogé, Krisdayanti nuturkeun acara Asia Bagus sarta ngajuaraan grand final festival Asia Bagus di Jepang dina taun 1992.[1]

Mawa bekel kamenangana di Asia Bagus, Krisdayanti ngarékam album di Singapura kalayan label Pony Canyon sarta saterusna ngaluarkeun singel anu ngan medar di Singapura sarta Jepang.[1] Dina taun 1997, Krisdayanti kapilih minangka "The Best of Asia Bagus" (Anu pangalusna ti Asia Bagus).[1] Manéhna ogé meunang sawatara pangajén kawas "Album Indonésia Pangalusna" di Malaysia dina taun 1999, pangajén musik vidéo MTV ogé ngaanugrahaan Krisdayanti jeung pangajén "Most Wanted Female Artist" sarta "Most Wanted Indonesian Vidéo".[1] Sapanjang taun 2004, manéhna ngayakeun dalapan kali konser di sagala rupa tempat, kaasup di kancah internasional.[1] Lagu-laguna anu jadi hits sarta mindengna ngayakeun konser ngajadikeun manehna jadi aktris pangmahalna, komo, majalah Swa nulis pangasilanana dina sataun leuwih badag ti batan gaji présidén Indonésia.[1] Krisdayanti asup kana salah sahiji ti 6 wanoja pang berkilauna di tv taun 1996 vérsi tabloid Bintang Indonésia, sarta ogé mangrupa salah sahiji ti 99 wanoja pang berpengaruhna di Indonésia vérsi majalah Globe Asia bulan Oktober 2007.[1] Manéhna nempatan peringkat 31 dina daptar kasebut.[1] Komo, manéhna disajajarkeun jeung Marilyn Monroe sarta Madonna minangka lokal brand ambasador Sunsilk dina mimiti taun 2008, Yanti ogé mangrupa béntang film pangmahalna di Indonésia.[1]

Manéhna nikah jeung Anang Hermansyah, musisi ti Jember, Jawa Timur.[1] Rumah-tangga maranéhanana dikaruniaan hiji anak lalaki sarta hiji anak awéwé.[1] Rumah-tangga maranéhanana mindeng diserang gosip ngeunaan perselingkuhan, kawas gosip perselingkuhan jeung Dicky Wahyudi, gitaris Tohpati, sarta Ari Sigit (incu urut Présidén Soeharto).[1] Kabéh gosip ieu dibantah ku Krisdayanti sarta nyatakeun hubunganana jeung salakina alus-alus waé.[1] Perkawinan ieu anggeus dina pertengahan Agustus 2009 ku ayana paménta ti pihak Krisdayanti.[1]

Mangsa leutik sarta mimiti karir Krisdayanti[édit | sunting sumber]

Saprak leutik, Yanti geus ngabogaan impian pikeun jadi penyanyi sarta gemar boga aksi di hareup kaméra.[1] Waktu umurna 9 taun, Krisdayanti ngeusian lagu pengiring dina film Megaloman.[1] Sarta tilu taun saterusna, manéhna nyieun album kahijina anu dijudulan Bintang-bintang Malam.[1] Album éta mangrupa lagu pengiring tina film Catetan Si Emon.[1] Teu ngan saukur nyanyi waé, Yanti ogé ngasupan dunya sinetron, salah sahijina dina serial Jendela Rumah Kita dina épisode "Gadis Manis dalam Gerimis" anu ditayangkeun ku TVRI dina taun 1980-an-1990-an.[1]

Sawaktu mimiti asup Sakola Menengah Atas, manéhna milu dina sagala rupa kompetisi nyanyi sarta pintonan modél.[1] Dina taun 1991, manéhna jadi finalis GADIS Sampul.[1] Manéhna ogé papanggih jeung James Sundakh sarta ngarékam dua lagu pikeuna manéhna, ku kituna manéhna narima loba tawaran nyanyi sarta jadi modél.[1]

Mimiti kapopuleran Krisdayanti[édit | sunting sumber]

Dina taun 1992, Krisdayanti miluan ajang Asia Bagus, dina acara kasebut, Yanti sempet ngarasa minder alatan penampilanna anu ngan ukur ngagunakeun baju sarta calana jeans, samentara kontestan séjénna maké gaun ngempur.[1] Manéhna ogé ngarasa éra alatan ngarasa posturna kurang jangkung, beungeutna kurang geulis, sarta kakurangan séjénna, manéhna ogé ngarasa manéhna moal junun dina widang kasebut.[1] Ngaranna mimitian melejit sabot mimiti ngajuaraan grand final dina festival Asia Bagus.[1] Sanggeus ngajuaraan acara Asia Bagus, manéhna ngarékam album di Singapura kalayan label Pony Canyon.[1] Manéhna ogé ngarilis singel anu ngan medar di Singapura sarta Jepang.[1] Krisdayanti ogé manggihan bakatna dina widang-widang seni sora sarta saterusna pindah ti modél jadi penyanyi.[1]

Pernikahan Krisdayanti jeung Anang[édit | sunting sumber]

Yanti nikah jeung Anang Hermansyah, saurang musisi asal Jember, Jawa Timur tanggal 22 Agustus 1996.[1] Waktu éta Krisdayanti anyar umurna 21 taun.[1] Ti pernikahan ieu maranéhanana dikaruniaan dua anak, Titania Aurelie Nurhermansyah sarta Azriel Akbar Hermansyah.[1] Salila ngajalanan biduk pernikahan jeung Anang, Yanti mindeng diterpa gosip doyong perselingkuhan, kawas perselingkuhan jeung Dicky Wahyudi, gitaris Tohpati, sarta Ari Sigit, Krisdayanti néngtéréwéléng kabéh gosip-gosip éta.[1]

Duet KD sarta Anang dimimitian jeung carita cinta anu pohara romantis.[1] Album duet perdana maranéhanana, dijudulan Cinta (1996), dijieun Anang minangka kado pikeun ondangan anu datang ka pernikahan maranéhanana.[1] Sanggeus sapuluh taun nikah sarta berduet dina lima album, éndahna lalampahan cinta maranéhanana pamustunganana dijadikeun album nu dijudulan Sapuluh Taun Kahiji.[1] Album anu eusina 14 lagu éta, 11 kawihna dicokot ti lima album duet anu geus medar sarta tilu lagu nyaéta lagu anyar.[1]

Biodata Krisdayanti[édit | sunting sumber]

Ngaran Pepek: Kris Dayanti
Ngaran Panggero: Yanti/KD
Tempat tanggal Lahir: Batu - Malang, 24 Maret 1975
Alamat: Jl. Kuricang XIX GD 8 No. 1 Pondok Éndah Bintaro, Jakarta
Salaki: Anang Hermansyah
Anak: Titania Aurelie Nurhermansyah & Azriel Akbar Hermansyah
Bapa: Trenggono
Ibu: Rachma Widadiningsih
Lanceuk: Yuni Sara
adi: Sari
Atikan: Public Relation
Agama: Islam
Beurat/Tinggi: 48 Kg/165 Cm
Nomer Sapatu: 39/40
Nomer Bra: 34 B
Nomer cangkéng: 27
Hobbi: Traveling
Penyanyi Favorit: Whitney Houston & Mariah Carey.[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au (id)[1] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
  2. (id)[2] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
Nulis.jpg