Kroasia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Republika Hrvatska
Bandéra Républik Kroasia Lambang Républik Kroasia
Motto
Lagu
Lijepa naša domovino
Location of Républik Kroasia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Zagreb
Basa resmi Kroasia
Démonim Croat, Croatian
Pamaréntah Républik démokratik
 -  Présidén Ivo Josipović
 -  Perdana Menteri Jadranka Kosor
Kamerdékaan
 -  Kaping 25 Juni 1991 
Aréa
 -  Total 56.542 km² (124)
 mil² 
 -  Cai (%) 1.09
Populasi
 -  Perkiraan  2009 4.489.409[1] (ka-122)
 -  Sénsus 2001 4.437.460[2] 
 -  Kapadetan 83 /km² (ka-115)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009
 -  Total $78.539 billion[3] 
 -  Per kapita $17.703[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2009
 -  Total $63.188 juta[3] 
 -  Per kapita $14.243[3] 
Gini? (2008) 29 (low
HDI (2007) 0.871[4] (high) (ka-45)
Mata uang Kuna  (HRK)
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
TLD Internét .hr
Kode telepon +385

Républik Kroasia mangrupakeun salah sahiji nagara di Éropa nu tepung wates jeung Laut Adriatik di kidul, Sérbia di wétan, Slovénia jeung Hungaria di kalér, sarta Bosnia jeung Hérzégovina sareng Monténégro di tenggara. Ibu kotana nya éta Zagreb. Dina sajarahna, nagara ieu mangrupakeun nagara républik pikeun Républik Sosialis Féderal Yugoslavia. Nagara ieu misah jeung mibanda kamerdékaanna dina taun 1991 jeung minangka kandidat ti anggota Uni Éropa.

Wewengkon[édit | sunting sumber]

Kroasia dibagi kana 20 zupanija (county) jeung Zagreb mangrupa salah sahiji kota kabupatén.

Ngaran umum Ngaran asli
1 Zagreb Zagrebačka
2 Krapina-Zagorje Krapinsko-zagorska
3 Sisak-Moslavina Sisačko-moslavačka
4 Karlovac Karlovačka
5 Varaždin Varaždinska
6 Koprivnica-Križevci Koprivničko-križevačka
7 Bjelovar-Bilogora Bjelovarsko-bilogorska
8 Primorje-Gorski Kotar   Primorsko-goranska
9 Lika-Senj Ličko-senjska
10 Virovitica-Podravina Virovitičko-podravska
11 Požega-Slavonia Požeško-slavonska
12 Brod-Posavina Brodsko-posavska
13 Zadar Zadarska
14 Osijek-Baranja Osječko-baranjska
15 Šibenik-Knin Šibensko-kninska
16 Vukovar-Srijem Vukovarsko-srijemska
17 Split-Dalmatia Splitsko-dalmatinska
18 Istria Istarska
19 Dubrovnik-Neretva Dubrovačko-neretvanska
20 Međimurje Međimurska
21 Dayeuh Zagreb Grad Zagreb

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kroasia di Wikivoyage

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "Croatia". The World Factbook. CIA. Diakses pada 13 Oktober 2009. 
  2. Frucht, Richard C. (2005). Eastern Europe: An Introduction to the People, Lands, and Culture. p. 415. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-800-0.
  3. a b c d "Croatia". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2010. 
  4. "Human Development Report 2009". United Nations. Retrieved 13 October 2009.











Gnome-globe.svg