Ku (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana く.
Katakana ク.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, sarta ku dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn (IPA: /ku/), salah sahiji kana kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Karakter ieu, saperti dina karaker sejen baris kadua, bisa ditambahan ku dakuten. Robahna ieu simbol jadi ぐ dina hiragana, グ dina katakana, jeung gu dina Romaji. Tambahan dakuten oge ngarobah sora dina ieu suku kata diucapkeun ku /gu/.

Oge jadi catetan yen saperti kana-u sejen, sora 'u' dibacana rada ngirung, cara ngucapkeunna teu pati jelas, sora kana leuwih deukeut kana 'k' (atawa lamun make dakuten 'g').

Runtuyan garis dina nuliskeunく


Nulis.jpg