Kabupatén Kuningan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Kuningan)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Kuningan
Lambang Kuningan.jpg

Lambang Kabupatén Kuningan
Locator kabupaten kuningan.png

Peta lokasi Kabupatén Kuningan
Motto -
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Kuningan
Lega Wilayah 1.178,58 km²
Kordinat 108°23 - 108° 47 BT dan 6°45 - 7°13 LS
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.073.000 (2003)
911 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
32
376
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati H. Aang Hamid Suganda
Kode area telepon 0232
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kuningan.go.id

Kabupatén Kuningan mangrupakeun hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonesia. Ibukotana nya éta Kuningan. Kabupatén ieu aya di antara 108°23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6°45 - 7°13 Lintang Kidul. Kabupatén ieu aya di beulah wétan Jawa Barat, wawatesan jeung Kabupatén Cirebon di beulah kalér, Kabupatén Brebes (Jawa Tengah) di beulah wétan, Kabupatén Ciamis di beulah kidul, sarta Kabupatén Majalengka di beulah kuloneunnana.

Babagian Administratif[édit | sunting sumber]

Kabupatén Kuningan kawengku ku 32 kacamatan, nu kabagi deui kana 361 désa jeung 15 kalurahan. Puseur pamaréntahan aya di Kacamatan Kuningan.

Topografi[édit | sunting sumber]

Beulah wetan wilayah kabupatén ieu mangrupa dataran handap, sedengkeun di beulah kulonna mangrupa pagunungan, kalayan puncakna Gunung Ciremay (3.076 m) dina wawatesan jeung Kabupatén Majalengka. Gunung Ciremay mangrupakeun gunung pangluhurna di Jawa Barat.

Obyek Wisata[édit | sunting sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Kuningan, Jawa Barat

Lambang Kuningan.jpg

Kacamatan: Ciawigebang | Cibeureum | Cibingbin | Cidahu | Cigandamekar | Cigugur | Cilebak | Cilimus | Cimahi | Ciniru | Cipicung | Ciwaru | Darma | Garawangi | Hantara | Jalaksana | Japara | Kadugedé | Kalimanggis | Karangkancana | Kramatmulya | Kuningan | Lebakwangi | Luragung | Malébér | Mandirancan | Nusahérang | Pancalang | Pasawahan | Selajambé | Sindangagung | Subang