Kuroda Kiyotaka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kuroda Kiyotaka
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-2
Masa jabatan
30 April 1888 – 25 Oktober 1889
Saméméhna Itō Hirobumi
Sangguesna Yamagata Aritomo
Katerangan lian
Gumelar 16 Oktober 1840
Kagoshima, Satsuma domain, Jepang
Pupus 23 Agustus 1900 (yuswa 59)
Tokyo, Jepang
Partéy pulitik none
Pagawéan Letnan Jendral, Imperial Japanese Army
Cabinet Minister
Genrō
Chairman of the Privy Council
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Kuroda.

Count Kiyotaka Kuroda (黒田 清隆 Kuroda Kiyotaka ?), (16 Oktober 1840 - 23 Agustus 1900), disebut oge Kuroda Ryōsuke (黒田 了介), nyaeta salah saurang pulitikus Jepang dina era Meiji, jeung Perdana Mentri Jepang kadua ti tanggal 30 April 1888 nepi ka 25 Oktober 1889.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Austin, Michael R. Negotiating with Imperialism: The Unequal Treaties and the Culture of Japanese Diplomacy. Harvard University Press (2006). ISBN 0-674-02227-0
  • Jansen, Marius B. Emergence of Meiji Japan, The (Cambridge History of Japan). Cambridge University Press (2006). ISBN 0-521-48405-7
  • Jansen, Marius B. The Making of Modern Japan. Belknap Press; New Ed edition (October 15, 2002). ISBN 0-674-00991-6
  • Keane, Donald. Emperor Of Japan: Meiji And His World, 1852-1912. Columbia University Press (2005). ISBN 0-231-12341-8
  • Sims, Richard. Japanese Political History Since the Meiji Renovation 1868-2000. Palgrave Macmillan. ISBN 0-312-23915-7

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Saméméhna
Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Yamagata Aritomo


Nulis.jpg



Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan