Kyūshū

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kyūshū
Wewengkon Kyūshū di Jepang jeung préféktur kiwari di Pulo Kyūshū
Wewengkon Kyūshū di Jepang jeung préféktur kiwari di Pulo Kyūshū
Geografi
Lokasi Asia Wetan
Kapuloan Japanese Archipelago
Area 35,640 km²
Titik pangluhurna Mount Aso 1,591 m
Administrasi
Bandéra Jepang Jepang
Préféktur Fukuoka, Kagoshima, Kumamoto, Miyazaki, Nagasaki, Ōita, Saga
Kota panggedéna Fukuoka (1,400,000)
Demografi
Populasi 14,779,321
Kapadetan Sparse
Suku bangsa Jepang

Kyūshū (九州 Salapan propinsi?) nyaeta pulo gede nomer tilu di Jepang tur pangkidulna jeung pangkulonna tina opat pulo utama. Ngaran ieu keur ngagantikeun ngaran heubeulna nyaeta Kyūkoku (九国 Salapan nagara bagean), Chinzei (鎮西 Wewengkon Pasifik Kulon), jeung Tsukushi-no-shima (筑紫島 Pulo Tsukushi). Ngaran sajarah regionel nyaeta Saikaidō (西海道 Sirkuit Laut Kulo) nujul kana Kyūshū jeung pulo-pulo sabudeureunna.

Pupolasi Kyūshū nyaeta 14,779,000 (2003) jeung legana 35,640 km².

Peta wewengkon Kyūshū jeung préfékturna

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Koordinat: 33°00′N 131°00′E


Nulis.jpg