Lémbér hideung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lémbér hideung
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Fungi
Division: Basidiomycota
Class: Heterobasidiomycetes
Order: Auriculariales
Family: Auriculariaceae
Genus: Auricularia
Species: A. polytricha
Ngaran binomial
Auricularia polytricha
(Mont.) Sacc.

Lémbér hideung (Auricularia polytricha, sinonim Hirneola polytricha) nyaéta salah sahiji spésiés supa ti kelas supa geunyal atawa Heterobasidiomycetes (jelly fungi) kalayan awak buah nu warnana coklat kolot satengah hérang, ngawangun mangkok nyarupaan daun ceuli manusa.

Dina basa Tionghoa, lémbér hideung dipikawanoh minangka 云耳 (pinyin: yún ěr), 毛木耳 (pinyin: máo mù ěr) atawa 木耳 (pinyin: mù ěr). Lémbér hideung ilahar dipaké dina asakan Asia.

Awak buah némpél dina tangkal kai anu geus buruk di tempat baseuh sarta beueus. Mangsa seger kénéh katempo jiga ager (jelly) baseuh sarta lamun digaringkeun jadi murengked.

Lémbér leuwih loba dijual dina wangun garing sarta kudu dikeueum dina cai saméméh diasakan. Lémbér anu geus diasakan miboga tékstur garing kawas sawaktu ngadahar tulang rangu sarta henteu miboga rasa. Lémbér hideung ogé mindeng dipaké minangka bahan ubar tradisional alatan dipikanyaho miboga sipat antikoagulan.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]