Léptop

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
leptop mérek Benq

Léptop nya éta komputer pribadi anu ukurana rada leutik, anu bisa dibabawa jeung bisa di tendeun dina lahunan, ngawengku tina hiji perangkat anu aya tombol, layar tampilan, mikroprosesor, biasanan dilengkepan ku batré anu bisa diisi ulang.[1]

Sajarah kamekaran léptop[édit | sunting sumber]

  1. Nalika taun 1970 Alan Kay ti Xerox Palo Alto Research Center miboga visi pikeun komputer jingjing anu henteu merlukeun kabel, anu ukuranan leutik saperti buku. Anu dingaranan Dynabook.[2] Dynabook ieu diciptakeun kalayan kamampuan network wireless. Ku lantaran kitu ayana kamekaran komputer jingjing.[2]
  2. Taun 1979, William Moggridge ti korporasi Grid System nyiptakeun komputer jinjing anu munggaran nya éta The Grid Compass Computer 1109. Miboga 340 kilobyte memory, kotak die-cast magnesium kalayan layar lipat electrominescent. [2] Nalika taun 1983 Gavilan komputer nyieun leptop anu cara gawéna alus MS-DOS dina processor 8088.[2]
  3. Di éra 1979, William Moggridge tina korporasi Grid System nyiptakeun jingjing anu munggaran nya éta The Grid Compass Computer 1109. Miboga 340 kilobyte memori, hiji kotak die-cast magnesium jeung layar anu bisa ditilep electrominescent. [3]
  4. Alan Kay ti Xerox Palo Alto Research Center 1970-an computer jingjing anu teu merlukeun kabel, gedéna sagedé buku, dibéré ngaran Dynabook. Diciptakeun kalayan miboga kapasitas netwoork wireless. [4]
  5. William Moggridge ti korporasi Grid System 1979 Leptop anu miboga 340 kilobyte mémori, diecast magnesium, layar na bisa ditutupan (ditilep) electrominescent, jeung dipaké program ruang angkasa. Dingaranan The Grid Compass Computer 1109.[3]
  6. Gavilan komputer 1983 mangrupa leptop anu system gawéna sarua jeung MS DOS dina processor 8088. [4] Diproduksi kalayan 64K RAM, bisa di up-grade ke 128K.[3] Beuratna 9 pounds, miboga touchpad atawa mouse. [3]
  7. Apple 1984 kira-kira beuratna 5kg, monitor monochrome 9-inci, jeung LCD panel optional. Dingaranan Apple IIc mangrupa notebook anu ukurana saperti komputer , miboga microprosesor 65C02, Memory 128 kilobytes jeung floppy drive 5.25-inch internal, dua port serial, port mouse, modem card, power supply external, bisa ditilep layarna. Adumanis antara komputer jeung panel LCD anu geus ngajadikeun tampilan komputer portable.[3]
  8. IBM 1985 IBM PC mangrupa PC convertible anu bener-bener jiga leptop miboga memori 256 kilobyte, microprocessor 8088, layar LCD, dua floppy drive 3,5 inchi (8,9 cm), ruang modem internal, paralel jeung port serial printer, sarta dilengkepan ku software dasar nu ngolah kecap, tanggal kalénder, buku alamat, jeung software kalkulator.[3] PC ieu miboga beurat 5,4 kg anu mangrupa leptop munggaran kalayan design clamshell seperti laptop jaman ayeuna.[3]

Pausahaan lain saperti IBM, ngawanohkeun komputer jingjing.[3]Komputer jinjing nu munggaran dijual saperti IBM PC, henteu jiga Apple IIc, PC convertible anu bener-bener komputer leptop.[3] Seperti Komputer Gavilan diwanohkeun taun 1986.[3] Kamajuan téknologi anu pesat nyababkeun léptop loba rupana ti mimiti nu leutik nepi ka anu gedé, tina spesifikasi sederhana nepika spesifikasi anu hadé. [3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Definisi 'laptop' (Dicutat tanggal 16 Oktober 2011)
  2. a b c d Sejarah Perkembangan Leptop (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j k Sejarah Perkembangan Leptop (Dicutat tanggal 18 Oktober 2011)
  4. a b [Sumber:http://id.shvoong.com/internet-and-technologies/blog/2163180-sejarah-perkembangan-munculnya-laptop/#ixzz1b05QUSab Sejarah Perkembangan munculnya laptop] (Dicutat tanggal 18 Oktober 2011)