LG Electronics

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
LG Electronics
Tipe Publik
Ngadeg 1958
Kantor puseur Flag of South Korea.svg Seoul, Koréa Kidul
Inohong konci Yong Nam, Vice Chairman & CEO
Industri Mobile Communication, Digital Display, Digital Appliance and Digital Media
Panghasilan Green Arrow Up Darker.svg $68.8 miliar USD
Karyawan 82,772 (29,948 di Korea/ 52,824 di luar) - 2006
Indung pausahaan LG Group
Slogan Life's Good
Ramatloka LG Electronics Worldwide

LG Electronics (Hangul:엘지전자, KSE: 066570, LSELGLD) nyaeta pausahaan multinasional Koréa Kidul sarta mangrupakeun salasahiji pausahaan éléktronika panggedéna di dunya, mangrupakeun bagean tina LG Group, nu oprasi di 80 nagara.

Ringkesan[édit | sunting sumber]

Dina 2006, divisi telepon mobil, LG Mobile, masarkeun telepon LG Chocolate, nu ngarobah iméj pausahaan minangka tukang nyieun telepon 3G nu 'gede'. Kiwari fokus dina ngarancang jeung masarkeun telepon siga LG Shine jeung LG Prada (KE850). Hasilna, pausahaan ieu meunang 'The Design Team of the Year' ti Red Dot Design Award taun 2006~2007 sarta sering disebut minangka 'Apple Anyar' atawa 'Sony Anyar' dina industri jeung komunitas online. Pausahaan ieu oge ngabobotohan klub Liga Premier Inggris, Fulham FC.

Taun 2005, LG dianggep minangka mérek global Top 100 global brand, sarta sataun sanggeusna, LG kacatet minangka tuwuhna mérek 14%. Kiwari pabrik panel plasma panggedéna di dunya, joint venture, LG.Philips LCD, mangrupakeun nu nyieun display kristal cair keur TV.

LG Electronics ngamekarkeun tehnologi iris recognition taun 1999 sarta masarkeunnana keur kaamanan, karinehan, nambah privasi jeung kagunaan produktivitas. 

Billboard di Dundas Square di Toronto, Kanada, iklan LG.

Sajarah ngaran mérek[édit | sunting sumber]

Pausahaan ieu samemehna ngaranna Lucky-GoldStar, nu diturunkeun ngaranna jadi LG. Slogan "Life's Good" nu aya kiwari mangrupakeun backronim. Samemeh pausahaan robah ngaran jadi LG, produk rumah tangga dijual kalayan mérek Lucky, sedengkeun produk éléktronik dijual make merek GoldStar (Hangul:금성). Merek GoldStar dipake keneh keur merek discount.

Bobotoh[édit | sunting sumber]

LG Electronics ngabobotohan klub maén bal Inggris Leicester City ti 2000 - 2002.

Area bisnis jeung produk utama[édit | sunting sumber]

Mobile communications

Sét leungeun CDMA, sét leungeun GSM, Sét leungeun 3G, Telepon sélulér

Digital appliance

Air Conditioner, Kulkas, Oven gelombang mikro, Mesin seuseuh, Pameresih vakum, HomeNet, Komprésor keur Air Conditioner jeung Kulkas

Digital display

TV Plasma, TV LCD, TV Micro Display Panel, Monitor, Modul PDP, Panél OLED, Mémori USB, Panél Flat Monitor komputer

Digital media

Sistim bioskop imah, Pangrékam DVD, Panulis DVD Super Multi, CD±RW, PC Notebook, PC Desktop, PDA, Telepon PDA, Pamuter MP3, Sistim karaoke Anyar, Hiburan Mobil

Mérek pausahaan[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]