LG Group

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
LG Group
Tipe Publik
Ngadeg 1947
Kantor puseur Citakan:Country data South Korea Seoul, Koréa Kidul
Inohong konci Koo Bon-Moo, CEO
Industri Electronika, Finance, Asuransi
Panghasilan Green Arrow Up Darker.svg $61 miliar USD
Karyawan 160,000[1]
Slogan Life's Good

LG Group nyaeta chaebol (konglomerat) gede di Korea Kidul, nu ngahasilkeun produk elektronika, telepon mobil, jeung petrokimia sarta ngoprasikeun cabang-cabang kawas LG Electronics. LG Group ngabobotohan LG Cup Go Tournament.

LG Group ngadeg taun 1947 minangka "Lucky-Goldstar", dianggep disingget jadi "LG" dina taun 1995. LG oge singgetan tina "Lucky Geumseong" (럭키금성) di Korea Kidul, nu ditarjamahkeun kana Basa Inggris mah jadi Lucky Venus (Goldstar). Samemeh eta, loba elektronika konsumen dijual kalayan ngaran mérek Goldstar, sedengkeun produk rumah tangga (henteu aya di luareun Korea Kidul) dijual make ngaran merek Lucky. Merek Lucky kasohor ku produk pameresih jeung déterjén laundry di Korea Kidul. Samemeh industrialisasi gede-gedean di masarakat Korea Kidul, ngaran Lucky sinonim jeung pasta huntu.

Pausahaan[édit | sunting sumber]

Ti taun 2001, LG boga dua joint venture jeung Royal Philips Electronics: LG Philips Display sarta LG.Philips LCD. LG oge nyieun joint venture jeung Nortel Networks jadi LG-Nortel Co. Ltd.

LG boga joint venture jeung Hitachi nu ngahasilkeun solusi panyimpen data optis saperti drive DVD-ROM, panulis CD, jeung sajabana. LG boga klub baseball LG Twins ti taun 1989.

LG meunang babagian gede tina pausahaan manufaktur televisi Amérika Zenith dina taun 1995.

Pausahaan nu patali[édit | sunting sumber]

Kulawarga grup[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

External links[édit | sunting sumber]