Labuan, Pandéglang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Labuan

Peta lokasi Kacamatan Labuan
Propinsi Banten
Kabupatén Pandéglang
Camat -
Lega - km²
Jumlah pangeusi -
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Labuan nyaéta salasahiji kacamatan di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Labuan kaasup hiji daerah di pesisir laut di selat sunda mangrupakeun daerah anu strategis kulataran ayana didaerah pesisir.Bukti yen daerah ieu strategis tiasa di tingali dina peninggalan atawa geus mangrupakeun situs sejarah sesa perang dunya ka dua nyaeta ayana dua bangunan benteng pertahanan sesa perang zaman Jepang. Ayana eta dua titinggal sejarah teh didarah Kalurahan Desa Teluk,sareng hijina deui aya di daerah kelerahan Desa Cigondang.Ayana dua titinggal sejarah eta jelas mangrupakeun ciciren yen Jepang milih daerah Labuan sebagai tempat anu pas pikeun diduduki, sebab loba daerah lain anu sarua ayana dipinggir laut. tapi Labuan nu pas di pakae ke eta penjajah.bahkan panyesaan urut zaman pendudukan lain ngan eta wungkul loba deui titinggal nu sanesna di daerah ieu.

Bukti sajarah nu sanesna Ibukota kabupaten Pandeglang ayana di Labuan nyaeta di daerah caringin anu disebut karegenan (Regency Caringin) anu katelah ku masyarakat dipimpin ke Regent Boncel.


 

Kabupatén Pandéglang, Banten

Kacamatan: Angsana | Banjar | Bojong | Cadas Sari | Carita | Cibaliung | Cibitung | Cigeulis | Cikedal | Cikeusik | Cimanggu | Cimanuk | Cipeucang | Cisata | Jiput | Kaduhéjo | Karangtanjung | Labuan | Mandalawangi | Menes | Munjul | Pagelaran | Pandéglang | Panimbang | Patia | Picung | Saketi | Sukaresmi | Sumur

Citakan:Labuan, Pandéglang


Nuvola filesystems folder home.png