Laja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Laja
Laja (Alpinia galanga)
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Liliopsida
Order: Zingiberales
Family: Zingiberaceae
Subfamily: Alpinioideae
Tribe: Alpinieae
Genus: Alpinia
Species: A. galanga
Ngaran binomial
Alpinia galanga
(L.) Willd.

Laja atawa laos (Alpinia galanga) nyaéta tuwuhan beubeutian anu populér dijadikeun samara dina talari asakan sarta ubar-ubaran tradisional Indonésia atawa wewengkon Asia Tenggara séjénna. Bagian anu dimangpaatkeun tina laja nyaéta beutina anu boga ambeu anu mandiri.

Pamamngpaatan laja biasana ku cara ngageuneukkeun beutina saterusna dianclomkeun kitu waé kana campuran asakan.