Lampung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lampung
Lampung coa.png

Lambang Lampung
"Sang Bumi Ruwa Jurai"
(Basa Lampung: ...)
IndonesiaLampung.png

Peta lokasi Lampung
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 18 Maret 1964 (hari jadi)
Ibu kota Bandar Lampung
Gubernur Muhammad Ridho Ficardo, M.Si
Lega 35.376 km2
Pangeusi 8.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 162
Kalurahan/Désa 2.072
Suku Suku Lampung (15%), Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bali
Ageman Islam (92%), Protestan (1,8%), Katolik (1,8%), Buddha (1,7%), Lain-lain (2,7%)
Basa Basa Lampung, Basa Indonesia, Basa Jawa, Basa Bali
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Sang Bumi Ruwa Jurai jeung Pang Li Pandang

Ramatloka resmi: http://www.lampung.go.id

(?)

Lampung nyaéta hiji propinsi pangkidulna di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawatesan jeung Bengkulu sarta Sumatra Kidul.

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Lampung Kulon
  2. Kabupatén Lampung Kidul
  3. Kabupatén Lampung Tengah
  4. Kabupatén Lampung Wétan
  5. Kabupatén Lampung Kalér
  6. Kabupatén Mésuji
  7. Kabupatén Pésawaran
  8. Kabupatén Pringsewu
  9. Kabupatén Tanggamus
  10. Kabupatén Tulang Bawang
  11. Kabupatén Tulang Bawang Kulon
  12. Kabupatén Way Kanan
  13. Kabupatén Pesisir Kulon
  14. Kota Bandar Lampung
  15. Kota Métro

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg