Lampung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lampung
Lampung coa.png

Lambang Lampung
"Sang Bumi Ruwa Jurai"
(Basa Lampung: ...)
IndonesiaLampung.png

Peta lokasi Lampung
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 18 Maret 1964 (hari jadi)
Ibu kota Bandar Lampung
Gubernur Muhammad Ridho Ficardo, M.Si
Lega 35.376 km2
Pangeusi 8.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 162
Kalurahan/Désa 2.072
Suku Suku Lampung (15%), Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bali
Ageman Islam (92%), Protestan (1,8%), Katolik (1,8%), Buddha (1,7%), Lain-lain (2,7%)
Basa Basa Lampung, Basa Indonesia, Basa Jawa, Basa Bali
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Sang Bumi Ruwa Jurai jeung Pang Li Pandang

Ramatloka resmi: http://www.lampung.go.id

(?)

Lampung nyaéta hiji propinsi pangkidulna di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawatesan jeung Bengkulu sarta Sumatra Kidul.

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Lampung Barat
  2. Kabupatén Lampung Selatan
  3. Kabupatén Lampung Tengah
  4. Kabupatén Lampung Timur
  5. Kabupatén Lampung Utara
  6. Kabupatén Way Kanan
  7. Kabupatén Tanggamus
  8. Kabupatén Tulang Bawang
  9. Kota Bandar Lampung
  10. Kota Métro

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg