Laptop

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Leptop


Léptop (dipikawanoh ogé kalayan istilah notebook) manrupa komputer portabel, leutik sarta bisa dibawa ka mana-mana, anu terintegrasi dina hiji casing. [1] Batré atawa adaptor mangrupa asal listrik ti léptop, urang henteu kudu nyambungkeunana jeung arus listrik kawas komputer. [2] Batré laptop umumna bisa tahan kira-kira sajam nepi ka genep jam, gumantung ti pamakéan, spesifikasi, sarta ukuran batré. [2] Léptop dirarancang pikeun nangtayungan layar sarta keyboard, tapi beuki mekarna téknologi, ayeuna aya sawatara léptop ngan ngawangun layar waé sarta ngabogaan layar touchscreen. [2]

Minangka komputer pribadi, Léptop ngabogaan fungsi anu sarua jeung Komputer Desktop. [3] Komponén anu aya dijerona nya éta sarua jeung anu aya dina Komputer Desktop jeung ukuran anu leuwih leutik, leuwih hampang, henteu panas sarta irit listrik. [3] Léptop lolobana ngagunakeun layar LCD (Liquid Crystal Display) ukuranana 10 inci nepi ka 17 inci gumantung kana ukuran léptop éta sorangan. [3] Sajaba ti éta, keyboard anu aya dina léptop ogé dilengkepan kalayan touchpad atawa dipikawanoh ogé minangka trackpad anu boga fungsi minangka penggerak kursor mouse. [3] Keyboard sarta Mouse tambahan bisa dipasang ngaliwatan soket USB. [3]



Nulis.jpg



Referensi[édit | sunting sumber]