Latin square

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Latin square ngarupakeun tabel n × n nu dieusi ku n lambang nu beda dina sababaraha jalan mangka eta lambang pasti ngan aya sakali dina unggal baris jeung kolom.


\begin{bmatrix}
 1 & 2 & 3 \\
 2 & 3 & 1 \\
 3 & 1 & 2 \\
\end{bmatrix} 
\begin{bmatrix}
 a & b & c \\
 b & c & a \\
 c & a & b \\
\end{bmatrix}

Latin squares salaku multiplication table dina quasigroup, ilahar dipake dina desain percobaan.

Ngaran Latin square asalna ti Leonard Euler nu ngagunakeun simbol ku hurup Latin.


Nulis.jpg



Tempo oge[édit | sunting sumber]