Laudya Chintya Bella

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Laudya Chintya Bella

Laudya Cyntia Bella Lahir di Bandung, 24 Februari 1988; umur 23 tahun nya éta saorang béntang sinétron ti Indonesia.[1] Laudya mimiti karirna minangka modél sarta béntang pariwara, saméméh pamustunganana ancrub di dunya akting.[2] Bella kungsi terpilih minangka finalis majalah KAWANKU taun 2002, tapi ngaranna mimiti dipikawanoh saprak berperan salaku Biyan di film VIRGIN.[2] Ngaliwatan film VIRGIN ieu, Bella anu diajar akting ti Eka D. Sitorus, pengasuh Sakti Acting School Jakarta, kapilih minangka salasahiji nominasi artis utama awéwé pangalusna Festival Film Indonésia (FFI).[2] Bella ogé dinobatkan minangka Artis Terpuji dina [[Festival Film Bandung[[ (FFB) 2004.[2] Bella anu kungsi ogé ngabintangi film CINTA REMAJA, LENTERA MERAH sarta BUKAN BiNTANG BIASA.[2] Sarta liwat sinetron JURAGAN JENGKOL, Bella junun minangka aktris pang top vérsi SCTV Awards 2006.[2] Salian ti éta Manéhna ogé ayeuna mimitian anclub ka dunya sora babarengan jeung grup vokal asuhan Melly Goeslaw Bukan Bintang Biasa babarengan Raffi Ahmad, Chelsea Olivia Wijaya, Dimas Beck, sarta Ayushita. Bella anak ka 4 ti 4 duduluran.[2]

Filmografi[édit | sunting sumber]

Sinétron[édit | sunting sumber]

  • Senandung Masa Puber[1]
  • Kisah Sedih Di Hari Minggu[1]
  • Cerita Si Angel[1]
  • Cuek Tapi Cinta[1]
  • Akulah Arjuna[1]
  • The Pakis 1[1]
  • The Pakis 2[1]
  • Virgin The Series[1]
  • Juragan Jengkol[1]
  • Pengen Jadi Bintang[1]
  • Cinta Remaja[1]
  • Romantika Remaja[1]
  • Legenda Episode Bawang Merah Bawang Putih[1]
  • Bunga[1]
  • Cinta Bunga[1]
  • Cinta Bunga 2[1]
  • Tasbih Cinta[1]
  • Amira[1]
  • Cinta Nia[1]
  • Kesetiaan Cinta[1]

Iklan[édit | sunting sumber]

Single Lagu[édit | sunting sumber]

Komédi[édit | sunting sumber]

  • Extravaganza ABG[1]

Album[édit | sunting sumber]

  • Let's Dance Together (Single 2006 jeung BBB)[1]
  • Soundtrack Bukan Bintang Biasa (2007)[1]

Préstasi[édit | sunting sumber]

  • Juara Favorit Putri Jawa 2003[1]
  • Juara 2 Model Kawanku 2002[1]
  • Finalis Putri Bobo 1997[1]
  • Aktris Favorit SCTV AWARD 2005[1]
  • Juara 1 Model di Bandung[1]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao (id)[http=//www.omjun.com/2011/11/profile-lengkap-biodata-laudya-chintya.html](diakses tanggal 19 november 2011)
  2. a b c d e f g (id)biografi(diakses tanggal 20 november 2011)