Leonardo Dicaprio

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Leonardo Dicaprio

Leonardo DiCaprio, nya èta saurang aktor Amerika Serikat anu mangrupa turunan Italia-Jerman[1]. Bapana George urang Italia, indungna Irmellin anu asalna ti Jerman[1]. Budakna dingaranan Leonardo DiCaprio kusabab indungna resep pisan ka Leonardo Da Vinci[1].Ngaranna diperkirakeun asalna ti indungna anu asli urang Jerman Irmalin anu ngalaman manhéhna najong indungna nalika ningali lukisan DaVinci di Uffizi[2]. Sabada manéhna lahir, indung jeung bapana geus pipirakan[2].Dicaprio babar dina bulan November[1]. Hubungan pribadina jadi daya irut media, DiCaprio ulin jeung sababaraha awèwè kaasup saurang model Kristen Zang sarta modèl asal Inggris Emma Miller[1]. Taun 2001, manèhna bobogohan jeung model asal Brazil Gisele Bündchen anu antukna pisah taun 2005[1]. Satuluyna DiCaprio bobogohan jeung model deui Bar Refaeli nalika bulan November 2005[1]. Ayeuna DiCaprio keur ngajalankeun hubungan anu serius jeung Bar Rafaeli[1]. Malah DiCaprio keur diajar agama Yahudi da manèhna boga niat pikeun pindah agama jang kabogohna[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Bakat akting DiCaprio geus kaasah ti mimiti manèhna leutik kènèh. Harita manèhna asup kakelompok teater the Mud People anu sering minton di Los Angeles[1]. DiCaprio tuluy mintonkeun pangabisana dina sababaraha film atikan, iklan, kaasup acting singkatna dina drama kulawarga The New Lassie[1]. Dina taun 1991, DiCaprio maèn dina film munggaranana Critters 3[1]. Nalika umurna 19 taun, DiCaprio meunang kasempetan pikeun acting jeung Johnny Depp dina film What’s Eating Gilbert Grape[1]. Kulantaran kamampuanana anu ngirut dina èta film, jang nu munggaran Dicaprio meunangkeun nominasi Oscar kategori Aktor Pendukung Terbaik[1]. Di taun 1995, DiCaprio acting dina tilu fim sakaligus, The Quick And The Dead, Total Eclipse, jeung The Basketball Diaries[1]. Di taun 1996, DiCaprio merankeun tokoh Romeo dina film anu diangkat dumasar kana novel karangan William Shakespeare Romeo + Juliet[1]. Ti harita ngaranna disajajarkeun jeung aktor anu geus moyan tiheula James Dean[1]. Film DiCapriosèjènna anu suksès nya èta TITANIC, dimana manèhna merankeun kabogohna Kate Winslet,Jack Dawson[1]. Titanic sorangan bisa meunangkeun 14 nominasi Oscar, anu meunang 11 diantarana kaasup katègori Best Picture dan Best Director , anu jadi film panglasrisna di sapanjang jaman[1].Tuluy DiCaprio tampil dina sababrah film sèjènna kayaning Catch Me If You Can 2002, jeung The Aviator 2004 dimana Dicaprio meunangkeun nominasi Aktor Terbaik dina piala Oscar[1].



Filmografi[édit | sunting sumber]

  • 1991: Criters 3
  • 1992: Poison Ivy
  • 1993: This Boy's Life, What's Eating Gilbert Grape
  • 1995: The Quick And The Dead, The Basketball Diaries, Total Eclipse
  • 1996: Romeo + Juliet , Marvin's Room Hank
  • 1997: Titanic
  • 1998: The Man In The Iron Mask, Celebrity
  • 2000: The Beach
  • 2001: Don's Plum
  • 2002: Catch Me If You Can
  • 2003: Gangs Of New York
  • 2004: The Aviator
  • 2006: Blood Diamond, The Departed
  • 2007: The 11th Hour
  • 2008: Body Of Lies, Revolutionary Road
  • 2009: Shutter Island
  • 2010: Inception

Panglèlèr[édit | sunting sumber]

  • 1993: Academy Award dan Nominasi Golden Globe dalam film What’s Eating Gilbert Grape
  • 1998: Nominasi Aktor Terbaik Golden Globe dan 2 SAG Awards dalam film Titanic
  • 2002: Nominasi Aktor Terbaik Golden Globe dalam film The Aviator
  • 2005: Nominasi Aktor terbaik Academy Award , 2 SAG Award dan memenangkan sebuah Golden Globe dalam film Catch Me If You Can
  • 2007: Nominasi untuk Aktor Terbaik Academy Award, Golden Globe dan SAG Awards dalam film Blood Diamond dan The Departed

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Leonardo DiCaprio(diakses 2 Desember 2011)
  2. a b Leonardo DiCaprio](diakses 2 Desember 2011)
Nulis.jpg