Liechtenstéin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fürstentum Liechtenstein
Bandéra Liechtenstein Lambang Liechtenstein
Motto
Lagu
Oben am jungen Rhein
Location of Liechtenstein
Ibu kota Vaduz
Kota panggedéna Schaan
Basa resmi Jérman
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Pangéran Hans-Adam II
 -  Bupati Alois
 -  Perdana Menteri Klaus Tschütscher
Kamerdékaan
 -  Kaping 12 Juli 1806 
Aréa
 -  Total 160 km² (189)
 mil² 
 -  Cai (%) bisa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2005 34.604 (188)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 210 /km² (37)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$0,82 miliar (177)
 -  Per kapita US$25.000 (27)
Mata uang Franc Swiss (CHF)
Zona wanci (UTC+1)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+2)
TLD Internét .li
Kode telepon +423

Kapangéranan Liechtenstéin, nu ibu kotana Vaduz, mangrupakeun hiji nagara kapangéranan salega kirang leuwih 120 kilométer pasagi nu kakurung daratan. Aya di wétaneun Walungan Rhéin di antara nagara Austria jeung Swiss, sagala urusan luar nagri nagara ieu diurus ku Swiss.

Munisipalitas[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Munisipalitas Liechtenstéin.

Liechtenstéin dibagi kana 11 munisipalitas (gemeinde):

Réferénsi[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Liechtenstéin di Wikivoyage

Script error
Script error
Script error
Script error


Gnome-globe.svg