Lini Pasundan 2009

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Lini Tasikmalaya 2009)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lini Pasundan 2009
Tanggal 2 Séptémber 2009 (2009-09-02)
Kekuatan 7,3 M_\mathrm{w}
Jero: 49 km (30.8 miles)
Épiséntrum: Jawa Kulon,
selatan Bandung
barat daya Tasikmalaya
7°46′41″S 107°19′41″E / -7.778, 107.328Koordinat: 7°46′41″S 107°19′41″E / -7.778, 107.328
Nagara anu keuna Indonésia
Sunami: 20 cm
Korban: nepi ka denget ieu 60 urang tiwas

Lini Pasundan 2009 nyaéta lini téktonik anu kajadian dina tanggal 2 Séptémber 2009 dina pukul 14.55 WIB kalayan puseur lini di 142 km beulah kulon kidul Tasikmalaya, Jawa Kulon anu kakuatanana 7,3 SR.[1] Lini téktonik kasebut lumangsung alatan lémpéng Indo-australia nabrak lémpéng Eurasia. Lini anu ngoyagkeun ogé dirasakeun nepi ka pulo Bali.[2]

Korban[édit | sunting sumber]

Puluhan urang tiwas sarta ratusan urang séjénna ngalaman tatu-tatu, dilantarankeun ieu lini.[3]

Karuksakan[édit | sunting sumber]

Puluhan rébu wangunan imah atawa gedong pakantoran di Bandung, Cianjur, Garut, sarta Sukabumi ruksak.[4][5]

Lini susulan[édit | sunting sumber]

  • Lumangsung lini susulan anu kakuatanana 4.9 SR dina pukul 16.28 WIB dina tanggal 2 Séptémber 2009.[6]

Rujukan[édit | sunting sumber]