Linkin Park

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér Linkin Park di Rusia (Novarock Festival)

Linkin Park nya éta grup musik anu aliranna nu metal asal Aguora Hills, Kalifornia], Amerika Serikat anu dibentuk taun 1996[1][2]. Saacan dingaranan Linkin Park, ieu grup musik dingaranan Xero jeung Hybrid Theory[2]. Ngaran Linkin Park sorangan dicokot tina ngaran hiji taman di Los Angeles, Lincoln Park anu diplésétkeun jadi Linkin Park[2]. Personil Linkin Park diantarana: Chester Bennington (vokal), Rob Bourdon (drum), Brad Delson (gitar), Dave 'Phoenix' Farrell (gitar bass), Joseph Hahn (turntable, sampling), Mike Shinoda (backing vocal, sampling)[1].

Mike Shinoda

Karir[édit | sunting sumber]

Sajarah Kabentukna Linkin Park[édit | sunting sumber]

Mike Shinoda papanggih jeung Brad Delson nalika masih sakola, terus maranéhna nyieun grup musik anyar anu dingaranan Xero, teu lila Rob Bourdon ngilu asup jadi personil Xero salaku drummer[1][2]. Nalika kuliah, Brad panggih jeung Dave, seden gkeun Mike panggih jeung Hoe Hahn, Dave jeung Joe ahirna asup ka Xero[1]. Awalna Mike saparakanca ngarékrut Mark Wakefield salaku vokalis, tapi digantikeun ku Chester Bennington[1][2]. Ngaran Xero dirobah jadi Hybrid Theory[2]. Dav Farrel pernah kaluar ti grup, tapi asup deui[1][2]. Ngaran Hybrid Theory diganti sabab sarua jeung ngaran grup musik asal Wales[1][2].

Diskografi Album[édit | sunting sumber]

Linkin Park ngarilis album pertamana HYBRID THEORY taun 200 anu suksés kajual jutaan kopi di Sakuliah dunya[1]. Lagu anu kasohorna nya éta Crawling jeung In the End[2]. Tanggal 25 Maret 2003, Linkin Park ngarilis album kaduana anu dijudulan METEORA[2]. Ieu album ogé suksés kajua; kurang leuwih 11 juta kopi[2]. Taun 2007, Linkin Park ngarilis album MINUTES TO MIDNIGHT, diteruskeun ku album A THOUSAND SUNS taun 2010 kamari[1][2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i [Linkin Park-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l [Profil Linkin Park] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
Nulis.jpg