Local area network

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Local area network (LAN) nyaeta hiji raramat komputer nu ngawengku hiji daerah fisik nu leutik, saperti imah, kantor, atawa grup leutik tina wangunan, saperti sakola, atawa bandara. Sipat LAN nu patukang tonggong jeung wide area network (WAN), nyaeta yen LAN boga laju transfer data nu leuwih gancang, daerah geografis nu leuwih leutik, tur henteu merlukeun jalur komunikasi sewaan (Leased line).

ARCNET, Token Ring katut tehnologi liana geus kungsi dipake samemehna, tapi nu tehologi nu pangilaharna dipake kiwari mah nyaeta Ethernet make kabel pasangan murilit (twisted pair), jeung Wi-Fi.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca