Low-pass filter

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Low pass filter (LPF) idéal nyaéta filter nu mibanda fungsi transfer atawa réspon frékuénsi:

HLPF(\omega) = \begin{cases} e^{-j \omega t_d}, & pikeun | \omega | \le \omega_c \\ 0, & pikeun   \omega   lianna \end{cases}

Amplitudo jeung fase HLPF(\omega) digambarkeun saperti di handap ieu:

Réspon frékuénsi LPF

LPF idéal ngaliwatkeun sakabéh komponén sinyal asupan nu frékuénsi radianna di sahandapeun \omega_c tanpa distorsi; \omega_c disebut frékuénsi pamotong (cutoff frequency). Sakabéh komponén sinyal saluhureun \omega_c ditolak.

Réspon impuls tina LPF[édit | sunting sumber]

Réspon impuls tina LPF idéal bisa kapanggih ku cara nerapkeun kabalikan transformasi Fourier kana persamaan nu aya di luhur, sarta ngahasilkeun:

hLPF(t) = \frac{\sin \omega_c (t - t_d)}{\pi (t - t_d)}.

Gambaran respon impuls tina LPF bisa ditingali saperti kieu:

Réspon impuls LPF

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993