Météor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Météor nyaéta kawénéhanana jalur muragna météoroid kana atmosfir bumi, sawajarna disebut béntang murag. Météor dihasilkeun ku panas anu dihasilkeun ku tekenan ram (lain ku gésékan, sakumaha anggapan umum saméméh ieu) dina waktu météoroid asup ka atmosfer. Météor anu pohara caang, leuwih caang batan planét Venus, bisa disebut minangka bolide.

Lamun hiji météoroid henteu béak kabeuleum dina lalampahanana di atmosfir sarta ngahontal beungeut bumi, barang anu dihasilkeun disebut météorit. Météor anu nabrak bumi atawa objék séjén bisa ngahasilkeun kawah hasil tubrukan impact crater.